BARNESIKRING: YouTube-jungelen snevres inn til sikre, kurerte rammer.
BARNESIKRING: YouTube-jungelen snevres inn til sikre, kurerte rammer.

YouTube for kidsa

Google lanserer egne apps spesielt utviklet for barn.

Publisert Sist oppdatert

Storebror Google ser oss. Men passer nå også på barna - i hvert fall på YouTube.

Alle vet hvor skummel hypertekstlenken på internett er, sett i et tidsperspektiv. Om mulig enda nifsere er YouTubes mekanismer for viderekobling. Før du vet ordet av det, ser du en kattevideo, og før du vet ordet av det, har halve dagen gått.

Men ikke alt på YouTube er like passende for alle, spesielt ikke barn. Google er klar over dette, og tar nå konsekvensene ved å tilby en egen YouTube-app for barn, utviklet spesielt for dette formålet. Og dette er nok bare starten. Eget internett for barn, kanskje?

Redaksjon

Innholdet er kuratert og utvalgt fra godkjente partnere, og har både underholdnings- og undervisningsaspekter. Ulike spillelister tilpasset ulike aldre er tilgjengelig. Innholdet er i første omgang tilpasset engelsk-språklige barn og kun i USA.

Som forelder kan du velge ulike nivåer podene skal få lov til å utfolde seg på. For eksempel kan appen begrenses til kun å spille av videoer som vises på hjem-skjermen og dermed også skru av søke-funksjonen. 

For fredens skyld er det også mulig både å skru av lyd eller sette appen på en timer som slår seg av automatisk. Så nå kan du skylde på iPad-en når den tilmålte tittetiden er over.

Big Bang-teorien

Men det er ikke bare lek og moro - også realfags-innhold er tatt med, som hvordan du bygger en modellvulkan. Det kan jo vise seg at dette i praksis er enda skumlere... 

Har du tilgang til amerikanske iTunes-konto (og kanskje har lyst på bi-lingvistiske barn) så kan du laste ned YouTube Kids for iOS gratis fra AppStore her

Via YouTube Blog. Sjekk ut en promo-video nedenfor.