TEST: Komfortabelt hodesett

Plantronics .Audio 370 er svært komfortabelt, men holder det stand lydmessig?

Publisert Sist oppdatert

Plantronics .Audio 770 er et hodetelefonsett som rettes spesielt mot pc-bruk, og inngår i Plantronics spillserie. Rent designmessig er de ikke så skrikende som en del av spillhodetelefonsettene fra en del andre produsenter.

Hodetelefonene er utstyrt med mikrofon som kan vippes opp. For tilkobling man man velge mellom en medfølgende usb-adapter eller tradisjonell mini-jack-tilkobling. Sistnevnte er nok det som er mest aktuelt, og vil nok for svært mange også gi den beste lydkvaliteten. På kabelen finner man regulering for lydstyrke.

Lydkvalitet

Sett i forhold til pris må vi si oss positivt overrasket over lydkvaliteten i henhold til musikk, film og spill. De virtuelle 3d-egenskapene Plantronics reklamerer med tar vi mer som et markedsføringsgimmick, for det var ikke noen spesiell forskjell å merke i spill kontra en del andre " vanlige" hodetelefoner. Denne funksjonen gjelder for så vidt også kun når man bruker usb-adapteren, som for de med kurante lydkontroller/lydkort i pc-en vil kunne gi dårligere lyd.

Det er ikke spesielle svakheter å trekke fram lydmessig. Balansen i lyden virker fin i forhold til variert musikkbruk og for spill, som Plantronics har spesielt i tankene for produktet, fungerer de også svært godt.

Vi bemerker at hodetelefonene ikke er helt lukket, så i et stille miljø vil andre kunne plages av lyden du hører på. Den åpne løsningen gjør også at ikke annen lyd sperres ute spesielt godt.

LES OGSÅ: Dunkende bass og høy pris

Særdeles komfortable

For undertegnede er Plantronics .Audio 770 de mest komfortable hodetelefonsettet som noensinne er prøvd. Ser man det opp i mot andre, er noen ubehagelig stramme over hode og ører, mens andre har brukt materiale på selve klokkene som har gjort at man blir svett rundt ørene.

Sett i forhold til størrelsen er settet lett. Videre er det et komfortabelt stoff som brukes og selv for et bredt hode tror vi ikke det skal bli stramt.

Konklusjon

Plantronics .Audio 770 koster cirka 450 kroner. Vi kan ikke si annet enn at vi synes man får mye igjen for pengene. For undertegnede ble et hodetelefonsett med bedre lydkvalitet lagt til side rett og slett på grunn av den langt høyere komforten.

 

Plantronics .Audio 770

Pris: Ca kr 450 inkl. mva. Internett: www.plantronics.com

+ Særdeles komfortable. God lydkvalitet sett opp i mot pris. - Ingen spesielle.

LES OGSÅ: Surround for tynne vegger