TEST: Steelseries 7H - Behagelig spillhodesett fra Steelseries

Med 7H har Steelseries oppgradert både lyd og komfort.

Publisert Sist oppdatert

Steelseries har etter hvert vokst seg opp til å bli en av de store leverandørene av spillutstyr til pc, og produserer alt fra musematter og mus, til tastaturer og hodesett. Selskapets forskjellige hodesett har falt godt i smak blant de spillinteresserte. Våre erfaringer har vært blandede, fra skuffelse over det populære 5H v2 til å være greit fornøyd med Siberia v2.

Pris- og kvalitetsmessig frir Steelseries til kundene som er ute etter noe i den lavere delen av mellomsegmentet når det gjelder spillhodesett. De fleste hodesettene fra selskapet koster fra 500 til 700 kroner. Vi har testet Steelseries 7H, som blir å regne som selskapets nye toppmodell, og som du må regne med å gi rundt 750 kroner for. Settet kommer i to utgaver, med eller uten et usb-basert lydkort. Vi har testet versjonen uten.

LES OGSÅ:

TEST: Logitech Wireless Gaming Headset G930 - Trådløs kringlyd med futt

 

Enkel og ren design

Designmessig har Steelseries 7H mye til felles med den tidligere storselgeren 5H v2, men settet er noe større og mer forseggjort. Klokkene er runde og relativt dype, og skjuler elementer på fem centimeter. Rett ut av pakken er klokkene utstyrt med puter kledd i skinn, noe som gir svært god støydemping, men som kan bli litt klamt etter noen timers bruk. Med i pakken følger også stoffkledde puter. Disse er langt mer behagelige å ha på, men slipper inn langt mer støy, uten at det blir noe problem foran pc-en hjemme. Bøylen virker robust og er kledd i samme type skinn som øreputene. I likhet med Steelseries 5H v2 er det mulig å plukke 7H fra hverandre i flere deler, slik at settet blir lettere å frakte med seg.

 

Steelseries har valgt en smart løsning for å gjemme unna mikrofonen på sine hodesett. Mikrofonen sitter ytterst på en tykk og justerbar ledning som rulles inn i venstre klokke. Dermed kan du skjule mikrofonen når den ikke er i bruk. Lydkvaliteten fra mikrofonen er relativt god, og medspillerne dine, eller andre du snakker med over nettet, bør ikke ha problemer med å fint få med seg hva du sier.

LES OGSÅ:

TEST: Sennheiser PC 330 G4ME - Kvalitetslyd til en rimelig penge

 

Litt ujevnt lydbilde

Undertegnede har testet både Steelseries 5H v2 og Siberia v2 tidligere. Førstnevnte hadde god komfort, men leverte platt og livløs lyd, sett opp mot andre hodesett i samme prisklasse. Siberia v2 var langt bedre, men fortsatt ikke helt på topp. Steelseries 7H er et lite hakk bedre enn Siberia v2. Bassen er passelig kraftig, uten at det tar helt av og flyter over i det grøtete. Slik sett er den godt tilpasset spill, og til dels til film. Det skorter noe på mellomtonen, slik at musikk gjerne blir litt platt og hul. Diskanten er litt uklar, men jevnt over grei.

Dette er imidlertid et sett beregnet for spillerne, og til den slags bruk fungerer det fint. I Battlefield Bad Company 2, som har en meget god lydmotor, gjorde 7H er god jobb med å levere et spenstig og spennende lydbilde. Til film fungerer det også kurant.

 

Konklusjon

Steelseries 7H kan designmessig minne om det noe enklere 5H v2, men der stopper også likhetene. Lydbildet er langt bedre enn med 5H v2. Bassen er passelig robust og god, men det skorter litt på mellomtone og diskant. Til spillbruk fungerer settet fint, med et lydbilde som blant annet passer skytespill godt. Det er imidlertid ikke et sett som anbefales de musikkfrelste, til den slags bruk blir lyden litt hul og platt.

Komforten er helt på topp, og kombinert med et fint lydbilde i spill bør dette være et sett som passer godt til de som primært bruker pc-en til spilling.

SVAR OG VINN: Ja, jeg vil være med i konkurransen om å vinne et Steelseries Siberia Elite spillhodesett. Skriv ordet Steelseries inn i emnefeltet i mailen som åpner seg når du klikker her .