TEST: Steelseries Siberia v2 - Skinnende hvitt til spillerne

Steelseries har oppdatert sitt populære Siberia-hodesett.

Publisert Sist oppdatert

Danske Steelseries er kjent for å lage alskens tilleggsutstyr til pc, alt fra mus og tastatur til hodesett og musematter. Tidligere har vi testet både hodesett og musematter fra selskapet. Denne gangen har vi tatt en lytt til selskapets nye Siberia-sett, Siberia V2.

Den første utgaven av Siberia har vært i salg i rundt fem år, og har etter hvert blitt et populært valg for folk som spiller mye, eller som rett og slett er ute etter et greit hodesett til pc-en uten at det koster all verden.

Signaturfargen til Steelseries Siberia er hvit, selv om den første utgaven nå også er å få i blant annet sort, rosa og rødt. Den kritthvite fargen gjør at settet skiller seg ut i mengden, og også den nye versjonen kommer i hvitt. Steelseries har holdt prisnivået omtrent likt som for det forrige settet, noe som betyr at du får et Steelseries Siberia V2 fra like i overkant av 500 kroner.

Behagelig design

Siberia V2 er på ingen måte et nøkternt hodesett, rent designmessig sett. Den kritthvite fargen gjør at settet nærmest lyser opp, samtidig som det er utstyrt med en rekke barske designelementer. Det er mye som tyder på at Steelseries ikke har sett for seg kundegruppen over 25 år som hovedmål.

Ved siden av å se barskt og stilig ut, er settet overraskende behagelig å ha på seg. Settet har relativt store klokker, slik at man får plass til hele øret inne i dem. Polstringen som ligger mot hodet er myk og behagelig, og er god å ha på til tross for at den er kledd med kunstskinn. Timelange spillkvelder kunne nok muligens vært enda mer behagelig med stofftrekk.

En morsom detalj, som vi også tidligere har sett på hodesett fra Steelseries, er måten mikrofonen er gjemt unna på. Fremfor å ha en mikrofon som omtrent ser ut som en antenne når den ikke er bruk, har Steelseries valgt å gjemme denne inne i selve klokken. Mikrofonen er utstyrt med en fleksibel stang som trekkes ut fra hodesettet når du trenger den. Når den er pakket bort er den knapt synlig.

Siberia V2 er utstyrt med volumkontroll og en bryter for å dempe mikrofonen plassert i en liten kontrollenhet midt på ledningen. I tillegg til ledningen på en meter følger det med en skjøteledning på to meter. Byggekvaliteten virker god.

Kurant lyd

Som vi allerede har nevnt, er Steelseries Siberia V2 et relativt rimelig sett. Så langt har marginene vært på Steelseries side, både kvaliteten og komforten er god. Det siste elementet som da må stemme er lyden.

Vi har i all hovedsak brukt settet til spilling, men også lyttet til en del variert musikk. Vi merket raskt at settet krevde litt fininnstilling på lydnivåene på pc-en vi brukte til testing. Noen ytterst få hodetelefoner gir nærmest perfekt lyd ved første forsøk, men de aller fleste krever litt fikling med nivåinnstillingene i lydkortet for å gi lyden man er ute etter. Etter å ha justert bassen litt opp, og fiklet litt med diskanten og mellomtonene ble lyden bedre.

Du bør ikke forvente deg noen stor Hifi-opplevelse, men settet leverer grei og definert lyd – og om ønskelig en dundrende kraftig bass. Vi kunne imidlertid ha ønsket oss noe mer klarhet i mellomtonene. Til spill er kraftig bass sjelden å forakte. Det er aldri dumt med eksplosjoner som omtrent får skallen til å riste, uten av lydnivået ellers trenger å være usunt høyt. I skytespill gjorde Siberia V2 en godkjent jobb. Også til musikk fungerer det greit, men det er ikke dette som er settets sterkeste side.

Konklusjon

Siberia V2 er den nyeste versjonen av Steelseries etter hvert svært så populære hodesett. I likhet med forrige versjon, er Siberia V2 laget for å skille seg ut, med barsk design. Vår testmodell var kritthvit, men det er også mulig å få settet i sort.

Komforten er god, selv etter en hel kveld med spilling. Vi hadde gjerne sett at klokkene var kledd med stoff, fremfor kunstskinn, men så lenge temperaturen er behagelig fungerer det fint.

Lydmessig får Siberia V2 godkjent, og til spillbruk fungerer settet svært bra. Den kraftige bassen sikrer heftige eksplosjoner som nærmest får hodet til å riste. Lyden i resten av registeret er ikke fullt like god, men sett opp mot prisen er det ikke ille.