TEST: Samsung SPF-87H - Fotoramme og pc-skjerm i ett

Samsungs lille fotoramme kan både vise bilder og fungere som ekstra miniskjerm til pc-en.

Publisert Sist oppdatert

Det har vel aldri blitt tatt så mange bilder noen gang før. I dag har vi kameraer i både mobilen og i mp3-spilleren, og vi har gjerne både speilrefleks og et kompaktkamera eller to. Mulighetene til tross, blir svært mange bilder forvist til et liv i glemsel på harddisken eller dvd-plater. Med en digital fotoramme blir det langt enklere å vise frem bildene du har tatt.

Samsungs SPF-87H har en design som minner veldig om tv-ene fra samme selskap. Rammen er i blank, sort plast med gjennomsiktige kanter. Designen er for så vidt pen, men er du ute etter en tradisjonell ramme som passer sammen med de gode, gammeldagse rammene du har med papirbilder er nok ikke Samsung det beste valget.

Mange produsenter av fotorammer liker å fremheve at fotorammen har bredskjerm. Det har også SPF-87H, i form av en skjerm på åtte tommer. For mange produkter er bredskjerm å foretrekke, men fotorammer er ikke et av dem. Normalt tar man bilder i 2:3-format, tilsvarende de tradisjonelle 10 x 15 centimeter store utskriftene man fikk fra film. De aller fleste fotorammene i dag har 4:3-format, som er det samme som man hadde på pc-skjermer tidligere. For fotorammer er dette en langt bedre løsning enn bredskjerm, ettersom det er nærmere det formatet bildene blir tatt i. Med en bredskjermsramme vil man ende opp med svarte striper på sidene av bildet.

Miniskjerm til skrivebordet

Til tross for den relativt lave prisen, fra knappe 700 kroner for en ramme med en god 8-tommers skjerm med middels god innsynsvinkel, byr Samsung-rammen på en funksjon den er alene om i testen. Ved siden av å kunne vise bilder på vanlig måte, kan du koble den til pc-en via usb. Da vil rammen dukke opp som en ekstern lagringsenhet på pc-en, i tillegg til at du kan bruke den som en liten, ekstra pc-skjerm. Samsung SPF-87H passer i så måte perfekt om du ønsker å bruke den til å vise bilder av familien på skrivebordet. Med et par tastetrykk kan du bytte mellom å vise bilder eller en liten, utvidet del av skrivebordet på pc-en din. Her kan du plassere for eksempel nettpratvinduer eller andre småprogrammer.

Utover å kunne brukes som ekstraskjerm og til å vise bilder har ikke Samsung SPF-87H veldig mye å vise til. Det er ikke støtte for video eller musikk.

Sett opp mot prisen og funksjonene fremstår Samsung SPF-87H som et godt valg om du er ute etter en rimelig ramme som i all hovedsak skal brukes til å vise frem bilder. Vi er ikke helt overbegeistret for designen, men skjermen fremstår som god og bildefunksjonen fungerer fint. Bredskjerm er imidlertid ikke optimalt for å vise bilder fra de fleste digitalkameraer.