FARGER: Freebuds 4i fås i flere farger. (Foto: Huawei)

Billig og bra

Huawei tar igjen mye av det de taper i telefonmarkedet på audio.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Huawei sliter i telefonmarkedet, men det har ikke hindret det kinesiske selskapet i å komme med noen glimrende audio-produkter i det siste. Fra de meget gode Freebuds Studio og Devialet-samarbeidet som endte i en litt oversett, men imponerende Sound-X høyttaler. Der begge disse plasseres greit i premium-segmentet, kommer Huawei nå med ørepropper med aktiv støydemping til under tusenlappen.

Freebuds 4i ser til forveksling ut som absolutt alle andre ørepropper for tiden, som igjen alle tydeligvis ser helt like ut som Apple Airpods. Den umiddelbare forskjellen er silikontuppene, og fargene som kommer i sort og rød, i tillegg til den klassiske hvite.

Men hva får man for 990 kroner? Her har Huawei pakket inn meget god batteritid og aktiv støydemping. Lyden er generelt meget god, med overraskende god bass. Vi opplevde at lyden til tider kunne virke litt tynn, men det skal absolutt ikke stå på kvaliteten. Når vi testet mot den mye dyrere storebroren Freebuds Pro er det en liten forskjell, men den er neppe verdt mellomlegget på 500 kroner.

For å spare penger har Huawei blant annet redusert antallet mikrofoner, uten at det påvirket ANC merkbart. Vi var også overrasket over hvor god samtalekvaliteten var. Det eneste irritasjonsmomentet, som Huawei for så vidt ikke er helt alene om, er at øreproppene kan være klønete å få ut av laderen fordi de er glatte.

Øreproppene støtter heller ikke trådløs lading, noe vi ikke forventer til prisen. Samtidig har de fått et IP54-stempel, så disse er trygge også under trening eller til bruk i regnet.

Vi fikk tett opp mot ti timer ut av øreproppene, som er imponerende. Huawei lover selv fire timer spilling på 100 prosent volum med ANC aktivert, uten at det er noe vi anbefaler. Esken gir deg rundt 12 timer ekstra, og vi brukte mindre enn en time på å lade fra null til fulladet. Anbefales