NYHETER:

FOTO: WMware.
GRATIS: VMware slutter seg til flere leverandører av virtualiseringsprogramvare ved å tilby Workstation Pro og Fusion Pro kostnadsfritt til privat bruk, (Foto: VMware).

VMware tilbyr programvare gratis for personlig bruk

Det gjelder virtualiseringsproduktene Workstation Pro og Fusion Pro.

VMware har annonsert at de gjør virtualiseringsselskapets hypervisorprodukter, VMware Workstation Pro og Fusion Pro, helt gratis for personlig bruk. Workstation Pro er tilgjengelig for Windows- og Linux-brukere, mens Fusion Pro er tilgjengelig for Mac-brukere.

I et blogginnlegg skriver VMware at Workstation og Fusion er mange brukeres første VMware-produkter og dermed viktige verktøy for å forstå virtualisering og grunnlaget for VMwares vSphere.

Produktene gjør det mulig å lage virtuelle maskiner på en lokal datamaskin og dermed kjøre flere forskjellige operativsystemer samtidig eller kjøre programvare i en sandkasse. Brukere som ønsker å begynne å bruke VMware-produkter til kommersielle formål, må fortsatt registrere seg for et betalt abonnement.

Fra før finnes en rekke kostnadsfrie virtualiseringsprodukter fra Oracle, Citrix, Microsoft, Google og flere andre mindre kjente selskaper.

For et drøyt halvår siden ble VMware kjøpt opp av Broadcom, som bestemte seg for å gjøre store endringer i produktporteføljen og blant annet fjerne alle evigvarende lisenser. En avgjørelse som ble kritisert flere steder.

Da EUs konkurransemyndigheter og noen bransjeorganisasjoner begynte å stille spørsmål om endringene, svarte Broadcom med nye endringer for VMware. Blant annet i form av omfattende prisavslag og en fullstendig overgangsplan for å innføre en abonnementsmodell.