FLERE MULIGHETER: Frontskjermen på Samsung Galaxy Z 5 har fått seg en skikkelig makeover. Nå finnes det nesten ikke grenser for hva denne kan brukes til. (Foto: Samsung)

Fullstendig brettbar, full utnyttelse og fantastisk pen

Test: Samsung Galaxy Z Flip 5. Samsungs nyeste Flip har fått noen forbedringer. 

Publisert Sist oppdatert

Med Galaxy Z Flip 5 har Samsung endelig klart å lage en flip-telefon som er hundre prosent brettbar. I tillegg har det kommet noen smarte oppgraderinger som løfter telefonen flere hakk.

Samsung Galaxy Z Flip 5 har en veiledende pris på 12990 NOK for lagringsplass på 256 gigabyte.

Skjerm og flip

Samsungs nyeste Flip er rett og slett nydelig. Og veldig feminin. Vår testversjon er i fargen lavender, men det er også mulig å få den i  graphite, cream og mint.

På utsiden finner du en 3,4 tommers AMOLED-skjerm med 748x720p-oppløsning. Skjermen har dermed fått en betydelig oppgradering siden fjorårets smale 1,9 tommer.

Der det var begrenset med plass til funksjoner på frontskjermen i Flip 4, finnes det nesten ingen grenser for hva du kan bruke frontskjermen i Galaxy Z Flip 5 til. Her er klokke og kalender, som seg hør og bør. I tillegg får du informasjon om været, ser hvem som ringer, du kan svare på anrop og ta bilder. For å nevne noe. Dersom du velger å laste ned appen Good Lock gjennom Galaxy Store, kan du bruke alle slags mulige apper på den lille frontskjermen. Noen med mer hell enn andre, naturligvis, men det er uansett fint at den "lille" skjermen har fått større bruksområde. Det liker vi!

Innside, batteri og kamera

ANVENDELIG: Samsung Galaxy Z Flip 5 ligger godt i hånda. (Foto: produsenten)

Til tross for at utsiden har fått en skikkelig makeover, har det ikke skjedd like mye på innsiden. 

Det forblir 8 gigabyte RAM også på nye Flip. Prosessoren har derimot fått en oppgradering fra Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+ til en mer kraftfull Snapdragon 8 Gen 2. 

Det er heller ikke gjort noen store grep når det kommer til batteri. Vi finner fortsatt et batteri på 3700mAh i Flip 5. Det holder til en dag med moderat bruk. Telefonen kan enten lades via USB-C-porten eller med en trådløs lader. Begge alternativer har støtte for hurtiglading.

Galazy Z Flip 5 kommer med tre kameraer. Hovedkameraet er på 12 megapiksler (MP) med ƒ/1,8 blenderåpning som gir god ytelse ved svakt lys. Ultravidvinkel-kameraet er også på 12 MP. Selfiekameraet har 10 MP med f/ 2,4 blenderåpning. Dette er ingen store forbedringer på kamera-kvaliteten fra Flip 4. Likevel har det kommet noen nye og morsomme funksjoner. Ettersom frontskjermen kan bøyes får man flere muligheter til å ta håndfrie bilder, noe som gjør underverker for selfiene. En annen morsom effekt er innstillingen som lar deg få forhåndsvisninger av bilder fra hovedkameraet på frontskjermen. Det gjør at venner og bekjente kan se seg selv i sanntid mens du knipser i vei.

Bildekvaliteten vi får med Galaxy Flip 5 er helt ok, likevel er det nok ikke denne telefonen jeg ville gått for om jeg var ute etter en skikkelig god kamera-telefon.  

Bretten og konklusjon

Brettbare telefoner er i vinden om dagen. Med Galaxy Z Flip 5 tar Samsung et megahopp fra den forrige modellen. I tillegg til større skjerm og bredere bruksområder, er det nå endelig mulig å brette telefonen helt sammen. 

Jeg synes Samsung har gjort et godt grep med hengselen på Flip 5. Bretten inni er fortsatt synlig, men det må man nesten forvente i en flip-telefon. Til å begynne med syntes jeg det var litt irriterende at jeg både så og følte bretten, men etter noen dagers bruk ble det en vanesak.

Dette er en mobil som funker mer enn bra nok til det den skal, og som i tillegg er skikkelig lekker. Jeg har lenge savnet de nettere flip-telefonene fra tidlig 2000-tallet, som tok mindre plass i lomma. Her har jeg endelig funnet en smarttelefon som tar lite plass, men som likevel har god skjerm og stort bruksområde. Dette er telefonen jeg har ventet på. Anbefales!

LEKKER: Den er unektelig lekker, Samsung Galaxy Z Flip 5. Hengselen lar telefon brettes hundre prosent sammen, og front-skjermen er utnyttet til det fulle. Vi liker også formen og fargene på den nyeste flip-telefonen. Perfeksjon. (Foto: produsenten)