MOT STJERNENE: Den norske it-startupen Zaveit kan juble over å ha vunnet internasjonal prestisjepris. (Foto: Zaveit)

It-startup fra Hadeland gikk til topps i internasjonal konkurranse

Det norske it-selskapet Zaveit vant lørdag, som første norske selskap, gull under Storage Awards i London. Nå girer selskapet opp den internasjonale satsingen.

Ingen norske selskaper har tidligere vært finalist i Storage Awards, men i år gikk nystartede Zaveit fra Hadeland til finale i hele 6 kategorier. Det norske startupselskapet kjempet blant annet mot internasjonale giganter som IBM, Microsift Azure, Dell og Lenovo i en tøff konkurranse. I kategorien «One to watch» gikk Zaveit helt til topps.

– Å bli valgt som finalist var en stor fjær i hatten. Å vinne er nesten litt uvirkelig. Men det er et bevis på at vi har noe i et internasjonalt selskap å gjøre. Og ikke minst er det en stor motivasjon for gjengen som har lagt sjelen og hjertet sitt i arbeidet med å utvikle den unike løsningen vår, sier daglig leder i Zaveit, Lars Olav Habberstad, i en pressemelding.

Ambisiøse vekstplaner

Zaveit ble stiftet i 2021 av brødrene Lars Olav og Fred Habberstad sammen med Christian A. Mathiesen. Sammen har de utviklet en plattform som skal effektiviserer drift og modernisere tjenesteleveranser for MSP og it-forhandlere.

Plattformen integrerer mot leverandører og ulike systemer for å kunne bygge unike tjenester, samt automatisere og optimalisere salg og drift på tvers av leverandører og løsninger, skriver Zaveit. 

It-startupen vokser raskt, og teller allerede 20 ansatte fordelt på kontorene i Oslo, Lunner og Bjoneroa på Hadeland.

Etter to års utvikling ble løsningen nylig lansert i Norge, UK og Nederland. Nå står resten av verden for tur.  De neste markedene vil være Norden og Benelux, og deretter Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Målet er å innta det amerikanske markedet i 2025:

– Seieren i denne konkurransen gjør oss styrket i troen på at vi skal kunne lykkes i flere markeder enn bare Norge. Pågangen fra interesserte er raskt økende, og kommer fra store deler av verden. Nå jobber vi systematisk med å håndtere interessen. Men vi skynder oss langsomt, og ønsker å vokse på en fornuftig måte, sier Habberstad, og fortsetter:

Vi har jo vårt utgangspunkt på Hadeland, men målet er å bli et globalt selskap. Det er nok ikke så typisk for hadelendinger å ha slike ambisjoner, men vi føler vi har en unik mulighet med plattformen og løsningen vi har utviklet.

Lars Olav Habberstad, Zaveit

– Vi har jo vårt utgangspunkt på Hadeland, men målet er å bli et globalt selskap. Det er nok ikke så typisk for hadelendinger å ha slike ambisjoner, men vi føler vi har en unik mulighet med plattformen og løsningen vi har utviklet. Og opplever at markedet ser det på samme måte, avslutter Habberstad.