STOPPET: Premieren på filmen The Interview, som kostet om lag 300 millioner å produsere, blir nå utsatt på ubestemt tid.
STOPPET: Premieren på filmen The Interview, som kostet om lag 300 millioner å produsere, blir nå utsatt på ubestemt tid.

Filmen The Interview blir stoppet

Sony Pictures har besluttet å trekke filmen etter terrortrusler fra hackere.

Publisert Sist oppdatert

Etter at flere store kinokjeder i USA har valgt å stoppe visningen av The Interview, har Sony Pictures nå besluttet å trekke filmen som har kostet om lag 300 millioner kroner å produsere. Dette melder Nyhetsbyrået Reuters i en Twitter-melding.

Filmen The Interview, med Seth Rogen og James Franco i hovedrollene, går ut på at to journalister får i oppdrag å drepe Nord-Koreas diktator Kim Jong-Un. 

Filmen skulle hatt premiere den 25. desember, men denne er nå utsatt på ubestemt tid. 

Sony skal ha kommet med en uttalelse der de skriver at «vi respekterer og forstår våre samarbeidspartneres valg, og vi deler selvfølgelig deres interesse i sikkerheten til de ansatte og til kinopublikummet.» 

Flere angrep

Det var i slutten av november det ble kjent at Sony Pcitures-divisjonen var blitt utsatt for et kraftig hacker-angrep.

Gruppen Guardians of Peace hevder å stå bak angrepet som blant annet har ført til at mange gigabyte med data ble stjålet og lagt ut på internett.

Både kinofilmer produsert av Sony og intern informasjon om ansatte, inkludert informasjon om ledernes lønninger, ble lagt ut. Flere kjendiser skal også ha fått lekket personopplysninger som pass og telefonnummer etter at selskapet ble hacket. 

Truet kinopublikummet

Denne uken ble det kjent at Sony-hackerne har skrevet en beskjed hvor de truer kinopublikummet til The Interview.

I trusselen mot kinopublikummet står det blant annet «husk 11. september 2001», Hackerne skriver i trusselen at de anbefaler å holde avstand til visningsstedene og at hele verden snart vil se hvilken forferdelig film Sony Pictures Entertainment har laget, og de avslutter med å skrive at «hele verden vil fordømme Sony». 

Mener filmen er en fornærmelse

VG skriver at amerikanske myndighetskilder opplyser til ABC News at de mener de som hacket Sony ble ledet av Nord-Korea, men personen eller personene som stod bak ikke befant seg i landet.

Enkelte analytikere har tidligere pekt på nord-koreanske myndigheter som ansvarlige for angrepet.

Bakgrunnen for mistanken er at hacker-angrepet har likhetstegn med flere angrep rettet mot sør-koreanske tv-selskaper og banker tidligere.

Myndighetene i Nord-Korea har tidligere gått ut og avvist ryktene om at det er de som står bak angrepet, men de har også meldt at de har tatt sterk avstand fra filmen og at de mener den er en fornærmelse mot landet.