RAMMET: Dagbladet, Se og Hør, Din Side, KK og SOL ble stengt torsdag ettermiddag. 

Politiet sikrer spor etter at flere medier trolig ble hacket

Flere medier utsatt for grove, falske utsagn.

Publisert Sist oppdatert

– Vi jobber videre med teknisk sikring av spor. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer eller hvordan vi vil jobbe fremover, og har ingen ytterligere kommentarer, det sier Rune Skjold, seksjonssjef for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB.

Politiet jobber med sikring av spor etter et mulig hackerangrep som førte til at Dagbladet, Se og Hør, Din Side, KK og SOL ble stengt torsdag ettermiddag. 

Dagbladet opplevde torsdag at flere av artiklene ble endret med grove, falske utsagn. (Skjermdump)

Grove utsagn

Noen fikk kanskje kaffen i vrangstrupen da de leste Dagbladet torsdag ettermiddag, og så saken med tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet». 

Nettstedene opplevde at flere av artiklene publisert torsdag ettermiddag ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn.

 – Vi mistenker et hackerangrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sier Aller Medias konsernsjef Dag B. Sørsdahl til Dagbladet.

Sikrer bevis

Politiet var allerede torsdag i gang med å sikre bevis, og Dagbladet skrev at en IP-adresse var overlevert til politiet.

Rune Skjold i Oslo politidistrikt ønsker imidlertid ikke å kommentere dette, eller om andre IP-adresser har blitt overlevert.

Rundt klokka 21.15 torsdag kveld var alle nettstedene oppe igjen.

Statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor sier til Medier24 at de har vært i kontakt med Dagbladet om saken, det skriver NTB.