FORBEREDT: Nye krav fra 2018 vil gi stor etterspørsel etter avansert krypteringsteknolog, mener Thomas Hagelid i Infinigate. (Foto: Tellef Øgrim)

Infinigate distributør for Hiddn Security

Hiddn Security’s krypteringsløsninger tilfredsstiller de strengeste kravene fra myndighetene.

Publisert Sist oppdatert

Infinigate har inngått samarbeid med norske Hiddn Security for salg av deres krypteringsteknologi for maskinvare i Norden, ifølge en pressemelding.

Norske Hiddn Security designer, utvikler og markedsfører krypteringsprodukter basert på sin patenterte teknologi. Denne teknologien møter de strengeste kravene fra sikkerhetsmyndigheter i USA og Nasjonalsikkerhetsmyndighet i Norge. Selskapet har prioritert å ta markedsandeler i egen region. Det vil de oppnå gjennom distribusjonsavtalen med Infinigate, som representer mange sikkerhetsløsninger for datasenteret og nettskyen og jobber med over 800 it-forhandlere i bedriftsmarkedet.

–  Infinigate var øverst på ønskelisten. Vår avanserte teknologi må markedsføres av kompetente fagfolk som kan hjelpe nordiske virksomheter med å innføre løsninger som gir flere muligheter samtidig som sikkerheten skjerpes. Infinigate har en unik kombinasjon av sikkerhetskompetanse og kommersiell forståelse. Vi er svært forventningsfulle og ser frem til et godt samarbeid i mange år, sier Gudmundur Einarsson, som er administrerende direktør i Hiddn Security.

Strengere krav i anmasj

–  Vi skal alltid levere den fremste sikkerheten. Det er derfor viktig å jobbe med Hiddn Security som leverer verdens beste krypteringsteknologi. Det er naturligvis også gøy å bidra til at norsk selskap lykkes, sier Thomas Hagelid, som er nordensjef i Infinigate. Han mener krypteringsteknologien til Hiddn Security dekker et hull i Infinigates portefølje.

– Mengden nye krav og regler gjør at Hiddn Security fort kan vise seg å være Norges neste IT-eventyr. Det kommer til å bli stor etterspørsel etter denne typen teknologi, og foreløpig er disse løsningene det sikkerhetsmessig hvasseste man kan få tak i, sier Hagelid.

Han refererer til at i 2018 kommer EU og Datatilsynet i Norge med nye krav til virksomheter rundt beskyttelse av sensitive data, der brudd på reglene kan vise seg å bli enormt kostbart. Dette og mange andre kommende innskjerpinger i regler og retningslinjer mener han gjør at sikkerhet og databeskyttelse blir noe som må prioriteres veldig mye høyere enn i dag.