Hva brukte du feriepengene på i år?

I 2003 var det digitalkamera, MP3-spillere og dvd-brennere som stod på ønskelisten til "prylbögarna".

Publisert Sist oppdatert

For 20 år siden hadde Computerworld sett på duppedittene som skulle gjøre ferien med svigermor hakket bedre. 

Vi skjønner egentlig ikke hvorfor vi ikke ser mer til jakke-vesten fra Scott. Den burde absolutt ha vært en greie også i 2023. Dette må ha vært en drøm for alle som var lei av å drasse på en veske eller sekk, eller for butikktyver. Ermene på jakken kunne tas av, og dermed forvandles til en hendig vest. Perfekt på varme høstdager. 

Jakken, eller vesten, hadde hele 17 lommer, og en unik egenskap ved plagget var at den hadde skjulte kanaler hvor man kunne trekke gjennom ledninger til hodetelefoner,  CD-spillere,  mp3-spillere, walkie-talkies, radio og andre bærbare lydenheter (det var mer å velge i før i tida ...). 

Digitalkamera

Vår søsteravis Computerworld Sweden hadde også laget en liste over "prylar" man burde skaffe seg før man dro på reise. Øverst på listen lå Minolta Dimage XT - et minimalt digitalkamera. Kameraet kostet rundt 4.400 kroner. men kunne kompletteres med et cover til 3000 kroner. Dette vil gjøre den lille herligheten vanntett, og ekstremt dyr. Perfekt på reisen da.

Inn i fremtiden

I 2003 hadde vi en egen liten spalte, MeDialogen, hvor it-folk kunne fortelle om hvilke ikke-eksisterende duppedingser de kunne tenke seg. Vi kom med noen ønsker selv også, som en lader som kunne passe til absolutt alle dingser (hurra for trådløs lading og USB-C. Vi nærmer oss ...) og solbriller med innebygd internettleser og like lynrask internettaksess som den vi hadde på jobben (i 2003). Vi kan vel konkludere med at Google her har forsøkt, men at vi ikke har kommet helt dit, riktig ennå.

I 2003 ønsket vi oss også inderlig en internettradio på mobiltelefonen slik at vi kunne høre på favorittprogram med kloppe-ti-klopp-rock fra Texas eller kenguru-popp fra Australia.

Elendig musikksmak må vi ha hatt, men uansett - hurra - nå har vi i hvert fall muligheten.