DOBBELTKAMERA: Huawei fortsetter samarbeidet med Leica og lanserer mobiler med Leica Dual-Camera 2.0. (Foto: Huawei)

Huawei fortsetter Leica-samarbeidet

Huawei og Leica oppgraderer til Leica Dual-Camera 2.0 på to nye mobiler, Huawei P10 og P10 Plus.

Ved åpningen av Mobile World Congress 2017, som finner sted i Barcelona i Spania fra 27. februar til 2. mars, lanserte Huawei sine nye hovedprodukter for messen, Huawei P10 og Huawei P10 Plus.

De to mobilene har skjermstørrelse på henholdsvis 5,1 og 5,5 tommer.

Kontroversielt samarbeid

Dette er oppfølgerne til de to mobilene P9 og P9 Plus, som Huawei overrasket med i fjor vår. I kjølvannet av fjorårets lansering kom ikke minst det tette samarbeidet mellom kinesiske Huawei og den tyske kamera- og optikkprodusenten Leica i fokus, først på en litt annerledes måte enn Huawei og Leica hadde håpet på.

Huawei ble beskyldt for å ha brukt en ordinær lisensiering av Leicas mobilkamerateknologi for mer enn det var verdt, for å sikre seg PR-verdien av Leica-merkevaren. Resultatet av beskyldningene var at Huawei og Leica i fellesskap gikk ut og gjorde det klart at de to selskapene faktisk hadde samarbeidet tett om mobilkamerautviklingen og at det slett ikke bare var snakk om tradisjonell lisensiering.

Huawei og Leica hadde hatt et «intenst teknologisk samarbeid» om optikken i de nye Huawei-mobilene, het det. Senere i fjor kunngjorde de to selskapene at de i fellesskap ville etablere et utviklings- og innovasjonssenter i Tyskland, kalt Max Berek Innovation Lab.

Samarbeidet har nå altså resultert i to nye mobiler, P10 og P10 Plus, med det som betegnes som Leica Dual Camera 2.0.

Portrett i fokus

En av Huaweis påstander i forbindelse med kamerateknologien i de to nye mobilene er at dobbeltkameraet fra P9-modellene er forbedret på en slik måte at det særlig tar portrettfotografering til nye høyder.

De to kameraene har henholdsvis en 12 megapikslers RGB-sensor og en 20 megapikslers monokrom sensor, som før. Sort/hvitt-sensoren skal blant annet sørge for ekstra god skarphet i bildene.

– Vår nye P-serie inneholder et banebrytende dobbeltkamera, som er utviklet i samarbeid Leica, fremholder Richard Yu. Han er sjef for Huaweis satsing i forbrukermarkedet.

Forbedringene er åpenbart særlig gjort i tilknytning til programvaren, som analyserer portrettbilder med presis 3D-ansiktsgjenkjenning, dynamisk belysning, portrettforbedringer, naturlige bokeh-effekter fremstilt digitalt og en hybrid zoomeffekt, ifølge pressemeldingen.

Kameraet i de to nye mobilene skifter automatisk over til vidvinkel når det skal være med flere personer på et selfie-bilde.

Designtrender

Huawei P10 kommer i en rekke farger, og kjøperne kan velge mellom en smarttelefon i høyglans eller i en sandblåst finish.

Fingeravtrykkssensoren er plassert på fremsiden, skjult under et sømløst glass. Sensoren erstatter navigasjonsfeltet, samtidig som berøringen er blitt raskere og mer ergonomisk, ifølge Huawei.

Økt datakraft

Huawei P10 og P10 Plus benytter prosessoren Kirin 960. Kirin er et datterselskap av Huawei med stor produksjon av prosessorer. P10-modellene har dessuten en grafikkprosessor som lever 180 prosent bedre ytelse og en 40 prosent økning i energieffektiviteten, ifølge pressemeldingen fra Huawei.

Mobilene har fått et nytt 4x4 LTE Mimo-antennesystem og et 2x2 Wi-Fi Mimo-antennesystem som til sammen skal gi en god forbedring av mottakskvaliteten.

Huawei påpeker for øvrig at mobilene har fått forbedret batteriteknologi som «tilbyr sanntid spenning, strøm og temperatur-overvåkning for å gjøre ladningen ikke bare rask, men trygg».

Den siste formuleringen kan umulig være noe annet en enn dårlig skjult referanse til batteriskandalen hos konkurrenten Samsung i fjor.

Prisene i Norge

Huawei P10 med 64 GB intern lagringsplass og 4 GB internminne, dobbelt SIM-kortplass og mulighet for ekstra minnekort vil koste 5.990 kroner.

Storebror P10 Plus med 128 GB intern lagringsplass og 6 GB interminne, dobbelt SIM-kortplass og mulighet for ekstra minnekort vil koste 7.990 kroner.