SELGER: Huawei er tynget av sanksjoner fra USA, og har derfor sett seg nødt til å selge telefonserien Honor for å overleve. (Foto: Huawei)
SELGER: Huawei er tynget av sanksjoner fra USA, og har derfor sett seg nødt til å selge telefonserien Honor for å overleve. (Foto: Huawei)

Sanksjoner tvinger Huawei til å selge unna telefonmodell

Har solgt telefonserien Honor til et konsortium i Kina for å sikre at selskapet overlever.

Publisert Sist oppdatert

Huawei, som tidligere i år ble den største mobilprodusenten i verden, sier selskapet har vært under «enormt press» fordi det ikke har vært mulig å få tak i deler til Honor-produksjonen. Årsaken er at USA forsøker å kutte selskapet fra den globale forsyningskjeden.

Honor er kjøpt av en gruppe på 40 selskaper, blant dem selskaper som selger telefonmodellen, og Huawei vil ikke lenger til å være på eiersiden. Det blir ikke opplyst om kjøpesummen men tidligere anslag har vært på 100 milliarder yen, om lag 15 milliarder dollar.

Den budsjettvennlige telefonmodellen har gjort at Huawei har kunnet konkurrere mot andre budsjett-varemerker i Kina. Ved å selge unna Honor, slipper telefonmodellen unna de amerikanske sanksjonene som er ilagt Huawei og kan dermed få tak i delene som trengs til produksjonen.

Amerikanske myndigheter mener Huawei kan hjelpe Kina i å spionere på andre land, men det nekter selskapet for. USA anser også den statlig støttede teknologiutviklingen som en trussel mot USAs dominerende rolle på området.

(©NTB)