IBM kjøper sikkerhet

IBM kjøper Internet Security Systems for 1,3 milliarder dollar.

Publisert Sist oppdatert

IBM vil kjøpe Internet Security Systems (ISS) for å få bedre grep om voksende problemer med it-sikkerhet. ISS tilbyr programvare, utstyr og tjenester med formål om å beskytte nettverk, pc-er og servere mot internett-trusler.

IBM håper oppkjøpet vil styrke selskapet i arbeidet med å takle voksende sikkerhetsproblemer i næringslivet, derunder datatyverier og utfordringer knyttet til overholdelse av nye lovreguleringer.

Planen er å integrere ISS' programvare med Tivoli-porteføljen samt å selge ISS' tjenestetilbud gjennom eksisterende salgskanaler. IBM ønsker også å videreføre ISS' overvåkingstjenester, som er rettet mot å avdekke globale sårbarheter ved Internett og forhold som truer sikkerheten i bedrifter.

ISS har i dag en rekke slike driftssentre for sikkerhet verden rundt, og IBM regner med å få nytte av disse i årene framover. ISS, som har over 11.000 kunder, blir nå en egen divisjon under IBM Global Services. Selskapene melder i dag at de regner med å undertegne avtalen om oppkjøp i fjerde kvartal.