VEIE OPP: Noen endringer blir det, for enkelte av kundene til Release, som nå må over til Ice. Enkelte abonnement øker med 10-20kr i pris. Der har Ice ordnet med en velkomstgave for å veie opp. Det forteller kommersiell direktør i Ice, Shiraz Abid. (Foto: Ice)

Ice kjøper 10.000 Release-kunder

Ice sikter mot en million kunder i 2025 og håper å nå 800.000 i år. Siste tilskudd på veien er kjøpet av 10.000 kunder fra Release. Det er neppe det siste oppkjøpet Ice gjør.

Publisert Sist oppdatert

Ice kjøper privatkundebasen til Release. 10.000 kunder får kundevarsel torsdag, SIM-kort sendes ut i juni, og portering begynner i uke 24/25.

– De skal bli tatt godt vare på. De aller fleste som bytter mobilabonnement velger Ice, det er det gode grunner til, sier kommersiell direktør i Ice, Shiraz Abid i en melding. Han fortsetter:

– Release ønsket å selge, og vi ønsket å kjøpe. Vi kommer nylig fra et vellykket oppkjøp av kundebasen til Vipps Mobil, og ser på dette som nok en god mulighet for Ice til å vokse.

På god vei mot 1.000.000 kunder

Administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker har tidligere avslørt ambisjonen om å nå 1.000.000 kunder i løpet av 2025.

– Vi skal passere 800.000 kunder i løpet av året. Samtidig fortsetter vi å styrke hele verdikjeden for å bli enda mer relevant for enda flere. Bredere produktportefølje, flere tilleggstjenester, økt brukervennlighet, styrket dekning og byggingen av vårt landsdekkende 5G-nett er deler av oppskriften. Som den raskest voksende aktøren i Norge har vi kommet godt i gang og gleder oss til å nå 1.000.000 i løpet av 2025, sier Helgaker.

Ice har ett av verdens beste, og Norges mest stabile mobilnett, med bransjens beste kundeservice. Det siste offisielle kundetallet til Ice totalt med privat- og bedriftsmarkedet er 757.000 mobilkunder.

– De aller fleste som bytter mobilabonnement, velger Ice. Slik har det vært i 8 år på rad, som er antall år siden Ice startet å selge mobilabonnement. 2023 har ikke vært noe annerledes, vi nærmer oss en stor milepæl. Release-kundene som kommer i sommer kommer på toppen av dette, vi gleder oss, avslutter Helgaker.

Noen endringer

– For de fleste Release blir det ganske like abonnement. Alle får mer eller lik mengde data til konkurransedyktige priser, forteller Abid.

Enkelte abonnement øker med 10-20kr i pris. Derfor har Ice ordnet med en velkomstgave for å veie opp.

– For de med mindre datapakker minner jeg om at du også er velkommen hos vår lavprismerkevare, NiceMobil, sier Abid i meldingen.

Gavepakkene kommer i form av ingen månedsavgift juni eller juli, og datapakker på henholdsvis 1 GB, 10 GB og 25 GB, alt etter hvilket abonnement kundene har.

Release avvikler mobilvirksomheten

Release og datterselskapet Teknikmagasinet selger og reparerer brukte mobiltelefoner og nettbrett. Kjøpet av Teknikmagasinet sommeren 2022 og etterfølgende endringer i privat forbruk og varehandelen, har aktualisert forenkling og spissing av virksomheten i Release-konsernet med 65 butikker og mobilverksteder i Norge og Sverige.

– Vi avvikler nå all virksomhet som mobiloperatør og selger kundene til Ice. Dette gir oss mulighet til å fokusere kjernevirksomhet, og kundene et godt sted å være hos nåtidens ledende utfordrer i det norske mobilmarkedet, sier Øistein Eriksen, som er styreleder i Release Mobil.