IKKE BRA NOK: Heidi Austlid, administrerende direktør i Ikt-Norge er ikke helt fornøyd med forslagene i årets statsbudsjett. (Foto: GORM K. GAARE / EUP-BERLIN.COM)
IKKE BRA NOK: Heidi Austlid, administrerende direktør i Ikt-Norge er ikke helt fornøyd med forslagene i årets statsbudsjett. (Foto: GORM K. GAARE / EUP-BERLIN.COM)

– Skuffa!

STATSBUDSJETTET 2019: Stor ja, men ikke større enn forventet, mener Ikt-Norge om satsningen på digitalisering i Statsbudsjettet. Ikt-næringens interesseorganisasjon hadde håpet på flere it-studieplasser.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er litt skuffa, og hadde en annen forventning, sier Heidi Austlid, administrerende direktør i Ikt-Norge.

I flere år har Ikt-Norge kjempet for flere it-studieplasser. Årets tall fra Samordna opptak viser sterk vekst i søkere til it-fagene. Men akk, så var det statsbudsjettet da.

Heidi Austlid hadde et stort ønske om at Regjering og Stortinget ville ta utfordringene med kompetansemangel på alvor ved å øke bevilgningen til it-studieplasser i Statsbudsjettet. Den gang ei.

Underbemannet

–  Vi er en underbemannet næring, og vi vet at mange unge ønsker seg en utdanning innen it. Skal vi få til all denne digitaliseringen fremover trenger vi flere teknologer. Da må vi utdanne, sier Austlid.

Nå setter hun spørsmålstegn ved hvem som skal gjennomføre fremtidens prosjekter når det ikke er tilstrekkelig satsning på it-studenter.

Regjeringen foreslår å bevilge over 1,7 milliarder kroner til nye it- og digitaliseringstiltak. Kommunal- og moderniseringsminister Monika Mæland mener at dette er en historisk satsning på it og digitalisering.

– Stor ja, men ikke så stor som de skal ha den til. Det er mer enn tidligere, men ikke mer enn forventet, sier Austlid.