- Ingenting slår svidd pølse på bål

Per Morten Hoff, IKT-Norge-boss, har grill, men det beste er pølse på spidd eller fisk i folie, rett på bålet.

Publisert Sist oppdatert

Per Morten Hoff tilbringer mye av fritiden sin ute i frisk luft. Nå sommerstid er han ofte å se padlende i fjorden, eller det er joggetur på Bygdøy blant blåveisen, jaktturer med gode kamerater, for ikke å glemme skiturer så ofte det lar seg gjøre i vintersesongen.

- Det er så mye mas og stress i hverdagen. Det er fantastisk å samle tankene på tur i skog og mark eller ved et enkelt bål med pølse på spidd, sier Per Morten Hoff.

Vi treffer han i Paradisbukta på Bygdøy. Hoff kommer sjøveien, i sin kajakk, vi til fots medbringende "grillutstyr". Det vil si noen tørre vedkubber, avispapir, fyrstikker, en pakke grillpølser og en kniv til å lage spidd med. Fyrstikkene og avispapiret viser seg å være overflødig. Friluftsmannen Hoff har sitt eget fyrstål som takler vann og en liten tyrikubbe. I løpet av noen minutter knitrer det muntert på vårt lille bål.

- Å lage bål er også en vitenskap. Det viktigtse er å huske på at det luft fra bunnen i bålet. Tørr ved og godt redskap for å lage fyr er selvsagt også gode elementer å ha på plass, understreker Hoff.

Han innrømmer at han har grill på terassen hjemme også.

- Det er gassgrill av aller billigst sort og den svir kjøttet hver gang. Så dette er ikke akkurat noen grill i gourmetklassen. Det viktigste for meg var å få kjøpt grillen ferdigmontert. Derfor tok jeg utstillingsmodellen, forklarer Hoff.

Denne sommerserien er en del av Computerworlds nye blad Fritid.