KOBLE SAMMEN: Kristine Kopperud Timberlid er klar for å koble norske og danske bedrifter på Innovasjon Norges nye kontor i København. Her flankert av administrerende direktør i Innovasjon Norge Håkon Haugli og Norges ambassadør til Danmark, Katja Nordgaard. (Foto: Innovasjon Norge)

Innovasjon Norge styrker satsingen i Danmark

Danmark-kontoret vil bli det 28. internasjonale kontoret. Innovasjon Norge vil da ha kontorer i 23 land i verden.

Det danske markedet er viktig for stadig flere norske bedrifter. Derfor åpner Innovasjon Norge kontor i Danmark. 

Nyheten slippes på åpningsdagen av næringslivsdelegasjonen til København og Aarhus 15.-16. juni, som skjer i forbindelse med Kong Harald og Dronnings Sonjas offisielle besøk til Danmark.

Riktig timing

Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge mener det er helt riktig timing å åpne et nytt kontor i Danmark nå. Herfra skal Innovasjon Norge bidra med kunnskap og kontakter for norske selskaper inn i det danske markedet. Det er Kristine Kopperud Timberlid som skal lede kontoret i Danmark. Hun er i dag regionleder for Vestland i Innovasjon Norge.

— Norske og danske bedrifter utfyller hverandre godt innenfor blant annet grønn energi og helseteknologi. Verden skriker etter tiltak som gjør at vi får betydelige kutt i klimagassutslippene, og vi har flere samfunnsutfordringer som må løses. Norge og Danmark har virkemidlene som kan bidra til at vi gjør vår del av denne jobben, sier Haugli i en pressemelding fra Innovasjon Norge.