VEKST: Gjennom et ensidig fokus på Microsoft har Inspirit365 slått seg stort opp i sitt første år. Her ved daglig leder Morten Sælemyr. (Foto: Inspirit365)

Microsoft-satsing ga milliongevinst

Det nystartede Inspirit365 satser stort på Microsoft og det lønner seg.

– Vi så at det var voksende etterspørsel etter ekspertkompetanse på Microsofts forretningssystem Dynamics 365. Ved å fokusere utelukkende på Microsoft-teknologi er målet å bli ledende på Dynamics 365 i Norge, sier daglig leder Morten Sælemyr i inspirit365.

Med kunder som Kahoot! og Mestergruppen på lista si satser Inspirit365 på en omsetning på 100 millioner norske kroner i 2022. Bare i sitt første år er Inspirit265 etablert som en av de raskest voksende Microsoft-partnerne i Norge. Det har gitt resultater: 65 millioner på topplinjen og en driftsmargin på 18,5 prosent.

Fullt fokus på Microsoft

Sælemyr tror at en viktig grunn til suksessen er fullt fokus på Microsoft. I de store konsulenthusene er Microsoft-teknologi vanligvis en mindre viktig del av forretningsstrategien. Andre forretningssystemer, leverandører og tjenester får mest oppmerksomhet.

– Vi fokuserer kun på Microsoft og ingenting annet. Ingen selskaper i verden, uansett bransje bruker så mye tid på forskning og utvikling, som Microsoft. Det er en viktig grunn til den sterke etterspørselen etter Microsoft-teknologi blant bedrifter, sier Sælemyr og legger til:

– Microsoft-systemene er gått fra å være ERP- og CRM-systemer som håndterer økonomi, logistikk, produksjon og kunderelasjoner til å bli en plattform med løsninger og tjenester som understøtter stort sett alle sentrale forretningsprosesser.

I dag er det 65 ansatte i selskapet og målet er å ansette minst 20 til før året er omme.

– Hos oss kommer det faglige i første rekke, noe mange konsulenter setter høyt. Vi har en selskapsstruktur som underbygger kompetanseutvikling og over 75 prosent av våre ansatte er sertifiserte på Microsofts løsninger, sier Sælemyr.