TYSKLAND: Å lage elektronikkbrikker av silisiumwafere er noe som først og fremst foregår i Asia, men nå vil Tyskland bli Europas største produsent. (Foto: TSMC)

Nok en brikkegigant bygger fabrikk i Tyskland

TSMC drar nytte av statlige subsidier på flere milliarder dollar.

Tirsdag ble det kunngjort at taiwanske TSMC bygger en ny databrikkefabrikk i Dresden i Tyskland. Fabrikken er beregnet å koste i overkant av 120 milliarder svenske kroner å bygge, og den tyske staten vil bidra med halvparten av beløpet. Det er TSMCs tredje fabrikk utenfor Taiwan og skal etter planen stå ferdig i 2027. Det melder Reuters.

Tyskland posisjonerer seg nå som brikkegigant nummer én i Europa, ikke minst etter at Intel nylig annonserte at den amerikanske databrikkegiganten skal bygge to fabrikker i landet.

– Tyskland ligger nå an til å bli det viktigste stedet for halvlederproduksjon i Europa. Det er viktig for motstandsdyktigheten til produksjonsstrukturer rundt om i verden, men det er også viktig for fremtidig levedyktighet for vårt europeiske kontinent, og selvfølgelig er det spesielt viktig for Tysklands fremtidige levedyktighet, sa kansler Olaf Sholz, ifølge Reuters.