MS: Tastatur, ikke lommebok.
MS: Tastatur, ikke lommebok.

Foldetastatur for mobile enheter

Microsoft lanserer foldbart tastatur for mobile enheter.

Publisert Sist oppdatert

Er du en gramjeger på mobilfronten? Microsoft lanserer et sammenbrettbart mobiltastatur som i hvert fall ser veldig lett ut.

I beste Microsoft-ånd kalles tastaturet noe så generisk som  “Universal Foldable Keyboard”. Hva ligger det så i begrepet universal?

Jo, at det støtter det meste som finnes av mobile enheter som har Bluetooth 4 og støtter Human Interface Device-tastaturer (HID). I praksis betyr det en nyere iPad, iPhone, Android- eller Windows-mobilenhet. På iOS-siden snakker vi om iOS 7 eller senere.

To-delt

Tastaturet deles enkelt med en brett i to på midten, og er faktisk ikke tykkere enn fem millimeter. Hva det betyr for skriveopplevelsen er ikke godt å si, men alle typiske mobiltastaturerer benytter seg av de flate chiclet-tastene med mindre “travel”. 

Gode, gamle Palm-tastaturer for omreisende selgere (her fra Targus).
Gode, gamle Palm-tastaturer for omreisende selgere (her fra Targus).

En fin detalj er en dedikert tast som lar deg bytte med et trykk mellom to tilkoblede enheter - får du en melding på din iPhone, kan du raskt bytte fokus fra romanen du skriver på din iPad og over til mobilen. Nå er det riktignok enkelt å lage et delt personlig nett mellom iPhone og iPad, men dog...

Tastaturet har tilsynelatende en rekke (muligens programmerbare) hurtigtaster i toppen, inkludert piltaster. Men et fullt tastatur er det ikke. Dimensjonene er 29,5 cm x 12,4 cm når det er brettet ut. Når det er brettet sammen, er tykkelsen i underkant av 1,5 cm.

SAMMENLEGGBART: Microsoft-tastaturet er under 1,5 cm tykt når det er brettet sammen. (Foto: Mark Hachman, PC World USA)

For øvrig nevnes det at overflaten på tastaturet er vannbestandig mot søl, men i hvilken grad er ukjent. 

Les mer hos Microsoft her. Produktet er foreløpig ikke å finne på de norske nettsidene (antakelig fordi norsk/nordisk tast-layout ikke er klar ennå), men prisen i England er oppgitt til 100 britiske pund.

Våre kolleger hos amerikanske PC World har testet tastaturet og gitt det karakter 4 av 5 mulige, altså en veldig god karakter. Men anmelderen påpekte samtidig at det trolig vil være en del som oppfatter tastaturet som mindre enn optimalt ergonomisk fordi tastaturet er delt på midten.