MØRK GRÅ: Dark Grey heter fargen på den nye ZTE Blade V8. (Foto: ZTE)

ZTE-mobil med flere kameraer

ZTE lanserer ny smartmobil med avansert kamera på årets mobilmesse i Barcelona. VR-brille medfølger.

Bare noen få dager før den store mobilmessen i Barcelona åpner sine dører, slipper kinesiske ZTE nyheten om en smartmobil som selskapet for første gang vil vise på messen: ZTE Blade V8.

Det er kamerafunksjonene som vies størst plass i ZTEs pressemelding. ZTE slutter seg til mobilprodusentene som satser på dobbeltkamera, og selskapet hevder at løsningen ZTE har valgt, vil gjøre det mulig å ta mobilbilder med mye mer profesjonelt tilsnitt enn med mange av konkurrentenes mobiler.

Ekstra-kamera

Foruten de to vanlige kameraene, hovedkameraet som brukes til vanlig fotografering og frontkameraet som brukes til selfies, har ZTE valgt å utruste mobilen med ett ekstra lavoppløselig kamera på baksiden som supplerer hovedkameraet med bildeinformasjon.

Denne informasjonen brukes til å gi bildene en pen og uskarp bakgrunn og forgrunn bak og foran hovedmotivet i fokus, slik man tradisjonelt har vært nødt til å bruke større kameraer for å få til.

Problemet med mobilkameraer er at bildebrikken er så bitteliten at den sammen med den miniatyriserte optikken gir bilder som normalt er skarpe fra nært til fjernt hold, noe som gjør at bildene ser mye flatere og kjedeligere ut enn bilder tatt med for eksempel et stort speilreflekskamera. Apple er blant dem som har prøvd å løse dette problemet med sin dobbeltkamera-løsning i Iphone 7 Plus, og Huawei har også satset sterkt her, delvis i samarbeid med Leica.

Nå følger ZTE opp med en alternativ løsning på problemet – til en tredjedel av prisen for Apples løsning.

ZTEs hovedkamera har en Sony-bildebrikke med oppløsning på 13 megapiksler, og i tillegg har ZTE utstyrt mobilen med et ekstrakamera på to megapiksler.

Også selfie-kameraet på forsiden har oppløsning på 13 megapiksler.

VR-brille medfølger

Foruten å kunne ta bilder med pen «bokeh», som er faguttrykket for vakker, uskarp bakgrunn, særlig brukt i omtale av portrettbilder, kan løsningen også brukes til å ta 3D-bilder, ifølge ZTE. Disse bildene kan deretter ses på gjennom VR-briller.

– Dette er unikt for dette prissegmentet, sier salgssjef Nicklas Sivander hos ZTE i Sverige.

En enkel, brettbar VR-brille medfølger.

Ellers er det nye ZTE Blade V8 utstyrt med tre gigabyte internminne og 32 GB lagringsplass, en Quad-Core Snapdragon MSM8940-prosessor, LCD-skjerm på 5,2 tommer med Full HD-oppløsning og et batteri med kapasitet på 2.730 milliamperetimer.

Kameraet har også fingeravtrykksleser.

ZTE Blade V8 kommer i salg i Norge i april med en veiledende pris på 2.995 kroner, melder ZTE.

CHAMPAGNE-GUL: En gylden utgave av nye ZTE Blade V8, med en farge som ZTE kaller Champagne Gold. (Foto: ZTE)