TEST: Microsoft SideWinder X3 - Enkel, rimelig og god spillmus

Microsoft har lansert sin tredje SideWinder X-mus, og denne gangen har de siktet seg inn på spillere med et stramt budsjett.

Publisert Sist oppdatert

Det er noen år siden spillerne begynte å få egne, avanserte datamus til hobbyen sin. Spillmus er ofte både raskere og mer presise enn det folk flest er vant til å bruke til pc-en sin. I tillegg er slike mus gjerne utstyrt med flere knapper og en design som gjør at de er mer behagelige ved hektisk bruk over tid.

Microsoft SideWinder X3 kan virke litt som en blanding av en standard datamus og en avansert spillmus. Innvendig oppfyller den de fleste kravene en spillentusiast kan finne på å stille, med lasersensor på 2 000 dpi og rask responstid. Det er også en smal sak å stille inn forskjellige hastighetsoppsett via tre knapper på toppen av musa. Du kan ytterligere finstille hastighetsnivåene i driverprogramvaren. Utvendig er X3 imidlertid litt mer anonym. Den er riktignok lakkert i en mørk sølvfarge og med detaljer i teksturert, gummilignende plast, men selve formen er ganske anonym.

Den anonyme formen er en god nyhet for venstrehendte spillere. Mens de aller fleste spillmus som er i salg er forbeholdt høyrehendte, er X3 utformet slik at den er like god å bruke uansett hvilken hånd du foretrekker. Kjekt.

SideWinder X3 føles svært presis og er i det store og det hele en behagelig mus i bruk. Byggekvaliteten virker svært god, noe vi er vant med fra Microsofts SideWinder-produkter. Antallet knapper er ikke noe å slå hæla i taket over, med kun to ekstra knapper, men mer kan man vel heller ikke forvente av en såpass rimelig spillmus.

Konklusjon

Microsoft SideWinder er en svært rimelig spillmus som oppfyller mange av kravene de fleste spiller stiller til en mus. Du har en rask og presis lasersensor, og du stiller lett hastigheten i tre nivåer ved hjelp av knapper på musa.

X3s største styrke ligger nok uansett i det at den kan brukes av både høyre- og venstrehendte, noe som gjelder svært få av spillmusene som er i salg i dag. SideWinder X3 er et godt alternativ om du er ute etter en rask, presis og god spillmus, uten å blakke deg helt.