TEST: Microsoft SideWinder X8 - Trådløs spillmus som fungerer

SideWinder X8 er Microsofts hittil mest avanserte spillmus, med BlueTrack, trådløs tilkobling og svært høy dpi.

Publisert Sist oppdatert

Mange spillinteresserte er skeptiske til trådløse mus. Skikkelige spillmus er nesten uten unntak utstyrt med ledning. Påstanden har vært at den trådløse overføringen ikke er stabil nok til å få en skikkelig presis mus, og det å miste kontakten selv i en hundredel av et sekund kan være nok til å ødelegge i hektiske spill.

Da vi først hørte om Microsofts planlagte, trådløse spillmus var vi derfor en smule skeptiske. Heldigvis har det skjedd mye på trådløsfronten de siste årene, og SideWinder X8 fungerer meget bra, til tross for manglende ledning.

LES OGSÅ: SideWinder X5 - Rask spillmus fra Microsoft

Dyr, rask og avansert

Microsoft SideWinder X8 er selskapets tredje spillmus siden de gjenopplivet SideWinder-serien i 2007. Tidligere har de kommet med to ledningsbaserte varianter. Designen minner om de to musene som allerede har kommet, men X8 virker noe mer forseggjort.

Musen virker litt klumpete, og kan nok føles i største laget for noen. For vår del var størrelsen grei, men vi var plaget av en litt skarp kant på høyre side som skar litt i lillefingeren. Formen ellers gjør at musen ligger godt i hånden.

SideWinder X8 er utstyrt med et litt over normalen antall knapper, totalt 12 stykker. Tre av dem justerer hastigheten på musen og en lar deg programmere makrofunksjoner. Av de resterende knappene kan alle bortsett fra høyre og venstre programmeres etter eget ønske.

SideWinder X8 er utstyrt med en BlueTrack-sensor på skyhøye 4 000 dpi. Det gjør at musen er blant de raskeste som er å få kjøpt. Selv om det høres imponerende ut med 4 000 dpi tror vi de fleste neppe vil ha stor nytte av en så høy hastighet. Vi holdt oss for det meste i området rundt 2 – 3 000 dpi, i tillegg til meget lave 250 dpi for ekstra presisjon i skytespill og bildebehandlingsprogrammer. Hvilken dpi du har valgt vises på en liten lcd-skjerm på venstre side av musen.

Vi har brukt musen til både spill og jobb. I skytespill virker musen meget rask og presis, men ved 4 000 dpi blir det i raskeste laget for vår del. Vi har ikke merket tregheter eller andre problemer relatert til den trådløse overføringen. Det kan altså se ut til at det ikke lenger er grunn til å sky unna trådløse mus til spillbruk – for de som måtte bekymre seg for det.

Lader, oppbevaring og trådløs sender i ett

Senderen ser litt ut som en hockeypuck og rommer også ladekabelen og åtte ekstra museføtter.

Den trådløse senderen minner litt om en hockeypuck. Senderen har flere oppgaver enn bare å koble musen til pc-en. Kveilet rundt den pucklignende boksen ligger ladekabelen. Denne festes under musen i front og sitter på plass ved hjelp av en kraftig magnet. Det er mulig å bruke musen mens den lader.

I toppen av senderen ligger det åtte ekstra museføtter. X8 leveres med totalt 12 museføtter beregnet for forskjellige typer underlag. Vi har testet musen på forskjellige musematter og med de forskjellige føttene. Forskjellen på de tre forskjellige føttene er minimal, men vi innbiller oss at den ene varianten muligens var litt glattere enn de andre. Om ikke annet har du i alle fall ferske museføtter i flere år fremover.

Konklusjon

Med SideWinder X8 klarer Microsoft å overbevise oss om at trådløse mus kan brukes til spilling. Våre tidligere erfaringer med trådløse mus til spilling har gjort alt annet enn å overbevise oss om akkurat det.

Musen er utstyrt med en BlueTrack-sensor på hele 4 000 dpi, og musen er oppgitt å takle rekordhøye 75g akselerasjon. X8 er meget rask og presis og vi har fortsatt til gode å kunne skylde dårlige runder i spill på musen.

Er du lei spillmus med ledning er SideWinder X8 helt klart verdt en titt. Er du derimot ikke så nøye på ledning eller ikke, kan du spare et par hundrelapper på å velge en ledningsbasert spillmus, SideWinder X8 koster nemlig fra rundt 800 kroner.

LES OGSÅ: SideWinder X6 - Todelt spilltastatur