TEST: Roccat Kone - Fulltreff på første forsøk

For spillentusiaster er det viktig med rask og presis mus. Roccat Kone er begge deler, og litt til.

Publisert Sist oppdatert

Vi har testet en rekke mus opp gjennom årene, fra traurige og trege kontorvarianter til spennende og lynraske spillmus. Noen har gjort det bedre enn andre i test, men ingen har så langt vært så gode at de har fått æren av å erstatte undertegnedes behagelige, raske og presise Logitech G5 - før nå.

G5 har nemlig vist seg, mener vi, å holde stand mot mus med raskere sensor, mer moderne teknologi og blinkende lys i alskens farger. Sånn har det vært i flere år, men nå ser det jammen ut til at vi har funnet enn verdig erstatter, Roccats lynraske Kone.

Roccat er ikke av de største produsentene på markedet, og sett opp mot giganten Logitech blir de for en mygg å regne. Mange hevder imidlertid at størrelse ikke er alt, og det beviser Roccat til fulle med Kone, som imponerende nok er selskapets første mus.

Kone kommer pakket inn i en av de mest overdrevne boksene vi noen gang har sett en mus levert i, muligens bortsett fra den første Razer-musen som kom i en forseggjort kakeboks i metall. Roccats boks er nesten like prangende. Selve boksen er i isopor med et vindu hvor Kone ligger utstilt. I det du pakker opp blir du servert selve musen, en boks med fire forskjellige lodd, en bitteliten driver-cd og ymse reklamemateriell, som blant annet forteller en noe overdreven historie om hemmelige Roccat-laboratorier og forskningstasjoner i et fjernt isøde. Det hele toppes med et "kredittkort" som gir deg tilgang til Roccats medlemssider på nettet. Overdådig, men ganske morsomt.

Komfort i særklasse

Etter å ha gløttet raskt over alt tilbehøret var tiden inne for å koble til musa og se hva den var god for. Det første som slo oss var at formen var svært god. Musa er passe lang, bred og høy. Videre er den kledd med et gummiliknende skall som føles mykt, glatt og veldig behagelig. Tommelen hviler i et godt tommelgrep. Dessverre for venstrehendte er også Roccat Kone tilpasset oss høyrehendte.

Knappene er faste og behagelige i bruk, og gir et markant klikk i det de trykkes ned, uten at de blir støyete. Kone er utstyrt med litt over snittet antall knapper. Høyre og venstre knapp er selvsagt på plass, det samme er rullehjul med mulighet til å rulle både opp og ned, samt sideveis. Rullehjulet fungerer også som knapp nummer tre. Videre er det plassert to knapper på venstre side av musa som betjenes med tommelen, disse fungerer blant annet som frem og tilbake i nettleseren. På toppen av musa sitter det ytterligere tre knapper, en foran rullehjulet, og to bak. De to bakerste lar deg justere musas hastighet opp og ned, i grunnoppsettet fra 800 til 3 200 dpi. Den forreste knappen er i likhet med de andre knappene programmerbar, men i standardoppsettet åpner den startmenyen i Windows.

Takket være meget glatte museføtter sklir Kone lett og raskt over de aller fleste typer underlag. Museføttene er brede slik at musa ligger stabilt mot musematta eller bordflaten. Selv om føttene og en presis lasersensor gjør at musen takler å bli brukt for eksempel direkte på skrivebordet, anbefaler vi at du bruker en god musematte. Med en god matte blir nemlig musen enda litt raskere og mer presis, noe som er en fordel både i spill og programmer som krever nøyaktighet ned på pikselnivå.