EKSPANDERER: Guillaume Van Gaver, administrerende direktør i Link, utelukker ikke flere oppkjøp. (Foto: Link)
EKSPANDERER: Guillaume Van Gaver, administrerende direktør i Link, utelukker ikke flere oppkjøp. (Foto: Link)

Link Mobility ekspanderer globalt

Legger 3,5 milliarder på bordet for australske Soprano Design.

Publisert Sist oppdatert

Norske Link Mobility skal kjøpe australske Soprano Design for 3.590 millioner kroner. Det kommer frem i en pressemelding. Gjennom oppkjøpet etablerer selskapet seg globalt, med tilstedeværelse i Asia og Stillehavsregionen, USA og Latin-Amerika.

Link leverer i dag digitale kommunikasjonsplattformer (CPaas) til kunder i Europa.

Soprano Design tilbyr tilsvarende produkter som Link innen SMS, MMS, epost, Voice, RCS, WhatsApp og Secure IP. Selskapet har hovedkvarter i Sydney, Australia og har over 4.000 kunder blant kommersielle selskaper og myndighetsorganer innen en lang rekke bransjer. 

–Vi er svært glade for å kunne fortelle om vår første store ekspansjon utenfor Europa. Med dette oppkjøpet blir Link en global CPaaS-aktør med bredere markedsposisjoner, produkter og markedsorganisasjon. Siden børsnoteringen i oktober i fjor har vi allerede lagt til mer enn en milliard norske kroner i årlige inntekter og forbedret gruppens marginer. Soprano vil tilføre betydelige vekstmuligheter.  Vi fortsetter samtidig å se etter muligheter i vårt svært fragmenterte marked, som ytterligere kan posisjonere Link som en global leder innen CPaaS, sier Guillaume Van Gaver, administrerende direktør i Link, i pressemeldingen.

– Flott kombinasjon

Prisen på oppkjøpet er altså 3.590 millioner kroner. Avtalen gjøres opp med 95 prosent i Link-aksjer og fem prosent i kontanter. Link skriver at oppkjøpet medfører en anslått økning i inntektene i 2021 på 109 millioner australske dollar (717 millioner norske kroner).

–Link og Soprano er en flott kombinasjon for våre kunder og partnere. Utvidelsen i geografisk utbredelse uten overlappende områder, et bredere tjenestetilbud, mer omfattende ekspertise og et utvidet team av erfarne medarbeidere vil medføre en stadig voksende evne til å levere CpaaS-tjenester. Hele Soprano-teamet er begeistret over å kunne arbeide sammen med Link-teamet og bli en sterkere, mer verdifull og velegnet tilbyder til vår kombinerte kundemasse, sier Richard Favero, grunnlegger og styreleder i Soprano.

Avtalen er forventet å bli sluttført i løpet av andre halvdel av 2021.