NY I XLEDGER: Ida Choon Skaar er på plass som ny økonomiansvarlig for den norske delen av Xledger. (Foto: Xledger Norge)
NY I XLEDGER: Ida Choon Skaar er på plass som ny økonomiansvarlig for den norske delen av Xledger. (Foto: Xledger Norge)

Fra sport til programvare

Ida Choon Skaar er ny økonomiansvarlig i Xledger Norge.

– Dette er drømmejobben for en økonomileder som er opptatt av moderne og effektive økonomisystemer, sier Ida Choon Skaar.

Skaar er på plass som ny økonomiansvarlig for den norske delen av Xledger. Hun kommer fra en tilsvarende rolle i Gresvig og Intersport, og har lang erfaring fra økonomiroller innen varehandel, logistikk og produksjon.

Skaar har jobbet med de mest utbredte økonomisystemene på markedet, og ser frem til å bruke egne erfaringer til å gi innspill til videreutvikling av Xledgers egen plattform.

– Det er spennende at Xledger er en norsk teknologibedrift som har satt seg spenstige og ambisiøse mål, sier hun.

Moderne CFOer

I Xledger vil Skaar rapportere til Ove Jørgen Carlsen, som er CEO i Xledger Norge. Knut Rønning, som i dag er CFO, skal fortsatt ivareta rollen som Group CFO, og vil jobbe med konsernutvikling, med særlig fokus på internasjonal ekspansjon.

Ove Jørgen Carlsen er fornøyd med rekrutteringen og fremhever at de nå har ansatt en fremadrettet økonomileder som får en nøkkelrolle i den videre veksten av selskapet:

– I Xledger retter vi oss mot moderne CFOer. Vi deler kompetanse og tilbyr løsninger som flytter økonomidirektøren inn i rollen som virksomhetens fremste strateg. Økonomidirektør skal hjelpe alle ledd i virksomheten med å ta bedre valg, og i så måte har Skaar både forutsetningene og egenskapene til å lede økonomifunksjonen i vår norske enhet, som også er den største i konsernet, sier han.