eHelseprisen til Vestlandspasienten

Vestlandspasienten stakk av med seiren i tøff konkurranse i Computerwords eHelsekåring.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 20 prosjekter har vært nominert til årets eHelsepris, i regi av Computerworlds konferanse Healthworld. Alle helseregionene har vært representert og juryen mener at antallet nominasjoner, og kvaliteten på prosjektene, vitner om at det skjer mye spennende på it-helse over det ganske land.

Juryen har i år bestått av redaksjonen i Computerworld og de skriver i sin begrunnelse:

"For det første vil juryen nevne Erdusyk.no/SNOW fra Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin. SNOW-systemet gjør det mulig å utveksle smittedata mellom primærleger i et område, samle inn data automatisk og raskt varsle den lokale primærhelsetjenesten. Det symptombaserte smitteovervåkningssystemet kan varsle sykdomsutbrudd på et tidligere stadium enn et system basert på laboratoriediagnoser. Juryen vil også gi hederlig omtale til Helse@Hjemme prosjektet til Sykehuset i Stavanger og prosjektet med Intelligent trygghetssensor i Bærum kommune og Lørenskog sykehjem".

Vinner i vest

Men årets vinner ble altså Vestlandspasienten.

"Elektronisk samhandling gir store muligheter for økonomiske gevinster gjennom bedre bruk av ressurser i helsesektoren. Men kanskje enda viktigere gir gode metoder og verktøy for samhandling en bedre hverdag både for pasienter, pårørende og helsepersonell. Vinneren av eHelseprisen 2014 har en visjon om å skape en sikker og framtidsrettet plattform for offentlig pasientrettede tjenester over internett. En visjon som sammenfaller godt med det pasientstyrte helsevesenet. Vinneren av eHelseprisen 2014 er en portal for helsepersonell for effektiv kommunikasjonen med pasientene. Målet er at Sykehusene i Helse Vest skal fremstå som serviceinnstilte og fremoverlente når det gjelder informasjonsdeling", skriver juryen videre i sin begrunnelse.

Administrerende direktør Erik M. Hansen i Helse Vest IKT sier dette er en pris til alle i Helse Vest som arbeider med Vestlandspasienten.

- Vestlandspasienten.no er den nye digitale kanalen for kontakt mellom pasienter/pårørende og helsetjenesten. Prosjektet er et tett samarbeid mellom helseforetakene i Helse Vest RHF, Helse Vest IKT og Helsedirektoratet, sier Hansen videre i en kommentar etter å ha mottatt prisen.

Han trekker frem prosjekteier Hilde Christiansen i Helse Vest RHF som han sier har vært en drivkraft i arbeidet med å få Vestlandspasienten etablert og tatt i bruk både av helseforetakene og pasienter/pårørende.

- Helse Vest har mange planer for videreutvikling av Vestlandspasienten.no. Snart kommer status på henvisninger som en ny tjenester til alle innbyggere på Vestlandet, forteller Hansen.