Mac-skjermer flimrer

Apple gransker nå om det kan være grafikkfeil på de nyeste bærbare Mac-ene.

Publisert Sist oppdatert

Apple har satt i gang undersøkelser for å finne ut om det kan være en feil knyttet til grafikken på de nyeste bærbare Mac-ene basert på Intels Penryn-prosessorer.

Undersøkelsene er kommet i gang etter at en rekke Mac-brukere har klaget over flimrende skjermer og grafikk som vises forvrengt og ødelagt på skjermen.

Internett, video og e-post

Problemet oppstår både når man surfer på internett og når man ser på video.

LES OGSÅ: Frisk Macbook Pro-oppdatering

Apple vedgår at selskapet er kjent med problemet og arbeider med å finne en løsning. Dette har Apple meldt fra om i en e-postmelding til en kunde, melder webstedet Apple Insider.

LES OGSÅ: Hacket Mac på to minutter

Problemene rammer de nyeste Macbook-modellene, som har 13,3-tommers skjerm, og Macbook Pro-modellene med 15,4-tommers skjerm. Dette er maskiner som Apple begynte å levere i februar i år.

Det er særlig QuickTime-avspillinger av video som rammes av problemene. Videobildet flimrer og ser til tider utvasket ut, heter det i mange av meldingene som er lagt ut på Apples eget diskusjonsforum.

Andre melder om ødelagt grafikk på skjermen når de blar i websider i Apples webleser Safari eller i Apples Mail-program. Begge programmene er bygd over Apples Webkit-rammeverk, som inngår i Mac OS X og benyttes av mange Apple-applikasjoner.

Programvarefeil

Spekulasjonene går foreløpig på at problemet skyldes en programvarefeil og ikke en feil ved maskinvaren. Apple varsler at løsningen enten vil komme i form av en oppklarende artikkel på selskapets internettsider - en såkalt Knowledge Base-artikkel - eller gjennom en programvareoppdatering eller ny programvare.