FØRSTE STORE KUTT: Konsernsjef Chuck Robbins varsler at 5.500 ansatte må forlate Cisco etter 2016-resultatene ble offentlige. Foto: Cisco.

Cisco kutter 5.500 i 2016

Tallene er klare: Svak vekst i omsetning, gode årsresultater, og sju prosent av arbeidsstyrken ut døra.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld slapp Cisco kvartalstall og årstall for 2016, og annonserte at det ble reduksjoner i antall ansatte.

Dette er de første store personalkuttene i regi av konsernsjef Chuck Robbins, som tok over skuta i fjor.

Kutter til milliarder

De 5.500 som er på vei ut av selskapet er knyttet til funksjoner som ikke støtter opp om strategien der Tingenes Internett, sikkerhet og nettsky. Dette vil typisk være modne forretningsenheter der framtidig vekstforventning er lav.

Engangskostnadene knyttet til denne runden er anslått til 5,7 milliarder kroner (700 millioner dollar)

Kuttrunden rammer rundt 7 prosent av arbeidsstyrken. Tidligere i uka var analysene av opptil 20 prosent av de ansatte hos giganten måtte gå.

Selskapet sier at de vil bruke kostnadsinnsparingene etter personalkuttet til å investere tungt i de resterende forretningsområdene, spesielt de områdene de ser størst potensial for framtidig vekst, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Svak vekst med modifikasjoner

Regnskapstallene for deres fjerde kvartal ble offentliggjort. Det viser at de fikk til en liten omsetningsvekst på to prosent målt mot kvartalet i fjor, til 103 milliarder kroner (12,6 milliarder dollar) om man holder video-virksomheten som Tehcnicolor kjøpte i juli utenfor. For hele finansåret 2016 endte Cisco på en omsetning på 398,5 milliarder kroner (48,7 milliarder dollar).

Om videovirksomheten regnes med, falt omsetningen med to prosent.

Resultatet i fjerde kvartal var på 22,9 milliarder kroner (2,8 milliarder dollar), opp 21 prosent målt mot samme kvartal i fjor. For hele året endte Cisco på 87,55 milliarder kroner (10,7 milliarder dollar), opp 20 prosent fra i fjor.