JAVA-EVANGELIST: Mark Reinhold, sjefsarkitekt for Java-plattformen i Oracle. Det er foreløpig ikke kjent hvem og hvor mange av Oracles Java-forkjempere som er oppsagt. (Foto: Oracle/Charlotte Fiorito/Hartmann Studios)

Oracle kutter i Java-staben

Kilder sier at Java-evangelister er sagt opp. Oracle har ikke kommentert.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge utsagn på Twitter og Reddit har Oracle sagt opp flere av sine Java-evangelister, kun uker før selskapets store årlige konferanse JavaOne. Våre kolleger i Infoworld.com har ikke fått noen offisielle kommentarer fra Oracle om dette, men refererer til en Twitter-melding fra fredag morgen:

”Foruroligende utvikling hos Oracle. Alle Java-evangelistene er oppsagt. Synd å se dette hende med en så entusiastisk gruppe”, skrev Twitter-brukeren kcpeppe. Dette har også vært diskutert på Reddit, der anonyme kilder blir referert.

Anonyme kilder

Ifølge en anonym kilde som Infoworld har snakket med, har Oracle nylig hatt en oppsigelsesrunde der minst en Java-forkjemper mistet jobben. I tillegg har flere direktører gått av enten frivillig eller ved oppsigelser.

”Disse reduksjonene har ingen ting med Java spesielt å gjøre”, sa kilden.

Det finnes ingen opplysninger om reduksjoner i staben i Oracles nyhets- og pressemeldingsarkiv, men i juni rapporterte selskapet en reduksjon i omsetningen på fem prosent i forhold til året før. Samtidig var fortjenesten ned med hele 24 prosent.

Det kan virke som selskapet har valgt en dårlig timing på å redusere mannskapsstyrken på Java, kun uker før den store Java-konferansen sin. Java har lenge vært på topp på alle lister over de mest populære programmeringsspråkene, men det gjenstår å se om tapet av disse personene vil påvirke Javas profil negativt.