Nå sprenges 50 milliarder-grensen

Febrilsk konkurranse om å kjøpe iOS-app nummer 50 milliarder.

Publisert Sist oppdatert

Apple står nå like foran et av sine store mål: Å få solgt app nummer 50 milliarder via iTunes App Store.

Kanskje er grensen sprengt allerede når du leser dette, for de siste timene er det registrert en betydelig akselerasjon i antallet nedlastinger, melder CNN Money .

Den som er så heldig å kjøpe akkurat app nummer 50 milliarder, vil bli belønnet med iTunes-gavekort til en verdi av 10 000 dollar (nesten 58 000 kroner).

Trenger ikke kjøpe

For øvrig trenger man ikke å kjøpe en app for å være med i konkurransen. På Apples nettsider kan man fylle ut et skjema som man kan sende av gårde inntil 25 ganger i døgnet.

Ikke uventet må man oppgi telefonnummer og e-postadresse for å være med i konkurransen på denne måten. Hvis du ikke har noe i mot å gi Apple denne informasjonen, kan du benytte skjemaet her .

Da Macworld.no var innom Apples nettsider ved 14:40-tiden tirsdag ettermiddag norsk tid, bikket telleverket 49 920 475 000 – altså førti ni milliarder ni hundre og tjue millioner fire hundre og syttifem tusen solgte apper.

Målet nås onsdag – eller før

Ifølge CNN Money vil målet på 50 milliarder bli nådd ved halv fem-tiden onsdag ettermiddag norsk tid. Men den beregningen er basert på nedlastingshastigheten slik den ble registrert tidlig på tirsdag. Ettersom nedlastingshastigen så ut til å øke for hver time man nærmet seg målet, kan det godt hende at app nummer 50 milliarder blir registrert mye tidligere.

App nummer én milliard (billion etter amerikansk tellemåte) ble kjøpt i april 2009. Det neste målet, på 10 milliarder, ble nådd i januar 2011. Deretter ble målstreken på 25 milliarder passert i februar 2012, mens 50-milliardergrensen altså blir sprengt nå i mai 2013.

Apple har promotert begivenheten heftig gjennom premier og kontinuerlig nedtelling på sine nettsider.

Hvor høyt er egentlig tallet 50 milliarder? Apple har lagt ut noen sammenligninger. For 50 milliarder mursteiner kan du bygge 12 kinesiske murer. Å telle til 50 milliarder vil ta 1600 år. Med 50 milliarder steg kan du gå rundt Jorden 800 ganger.

Og den statistiske sjansen for å bli den heldige vinneren i 50-milliarderskonkurransen er vel så liten at vi trygt kan anbefale at man tar det med ro, tenker på noe helt annet og lar være å bry seg.