Matrox lanserer Thunderbolt-dokkingstasjon

Alternativ løsning for Mac-brukere som trenger USB 3.0.

Publisert Sist oppdatert

Apple har ennå ikke introdusert USB 3.0 til Mac, selv om det ryktes å komme med den ventede Ivy Bridge-oppdateringen i sommer.

Nå er det dessverre sånn at brukere med eldre Mac-modeller ikke vil få USB 3.0 uansett, i hvert fall ikke i utgangspunktet - såfremt den ikke er en 2011-modell, det vil si at den er utstyrt med Thunderbolt.

Matrox har nemlig introdusert en Thunderbolt-dokkingstasjon med nettopp USB 3.0-støtte. DS1, som den heter, byr i tillegg på to USB 2.0-porter, en gigabit Ethernet-port, en DVI-videoinngang samt lyd inn og ut.

Ifølge Matrox er produktet myntet på brukere av MacBook Air, MacBook Pro og kommende Windows-baserte ultraportable med støtte for Thunderbolt.

Prisen ligger på 249 dollar, drøye 1500 kroner uten moms. Det er litt mindre enn Belkins Thunderbolt Express Dock, som kommer i september og vil koste 299 dollar, rundt 1900 kroner uten moms.

Belkins alternativ har til sammenligning tre USB 2.0-porter, en FireWire 800-port, en HDMI-port, en lydinngang, en gigabit Ethernet-port, samt to Thunderbolt-porter.

Så mens Matrox' løsning er kjekk for dem som ønsker USB 3.0, er muligens Belkins variant mer aktuell for Mac-brukere likevel da den har både en ekstra Thunderbolt-tilkobling og FireWire-port.

Hvis du har enda mer penger å bruke, kan Apples Thunderbolt Cinema Display være et alternativ, med sine tre Thunderbolt-porter, en FireWire 800-port og en Gigabit Ethernet-inngang. Med mer penger mener vi 8290 kroner inkludert moms.

Matrox DS1 er ventet lansert i september.