Thunderbolt fra Buffalo

Kombinerer både USB 3.0 og Thunderbolt.

Publisert Sist oppdatert

Under denne ukens Computex-messe kunne Buffalo vise fram deres nye eksterne harddisk – MiniStation Thunderbolt.

Flere aktører har Thunderbolt-harddisker på markedet, men Buffalo er den første vi ser som kan stille med USB 2.0-støtte i tillegg til Thunderbolt.

Thunderbolt har vært å finne på de fleste Mac-modellene i over et år, og man ser nå også flere pc-er og hovedkort med støtte for teknologien. Det er for stasjonære pc-er også ventet tilleggskort som gir støtte for Thunderbolt. Blant annet har Asus fortalt at de vil komme med et slikt tilleggskort.

LES OGSÅ:

TEST: To med Thunderbolt

Men mange maskiner er uten støtte for Thunderbolt. Buffalo løsning får da en fordel med at den kan benyttes på alle maskiner – også de med USB 2.0 ettersom USB 3.0 er bakoverkompatibel.

Trolig vil man her ikke se spesiell ytelsesforskjell mellom bruk av Thunderbolt og USB 3.0. Bakgrunnen for dette er at harddisken er basert på én enkelt 2,5-tommers harddisk. Ytelsen for en slik disk er ikke så høy at USB 3.0 er en flaskehals. For Mac er det imidlertid ikke USB 3.0-støtte på plass foreløpig, og dermed blir Thunderbolt det som vil gi full ytelsesutnyttelse av harddisken.

Foreløpig har vi ikke detaljer rundt pris og tilgjengelighet på det norske markedet. De første modellene av harddisken lansert i Japan har en kapasitet på 500 gigabyte og 1 terabyte.

LES OGSÅ:

Hovedkort med Thunderbolt