VIDEO: Konftels konferanseløsninger kommer nå også med video. Her Konftel Collaboration Medium-black. (Pressefoto: Konftel)
VIDEO: Konftels konferanseløsninger kommer nå også med video. Her Konftel Collaboration Medium-black. (Pressefoto: Konftel)

Endelig konferanse med video

Svenske Konftel utvider nå sine konferanseløsninger med video, for møter med opptil seks, 12 eller 20 personer i møterommet.

– Man kan si det var på tide, men vi er kjent for å gjøre sakene grundig og holde aller høyeste kvalitet, sier administrerende direktør Peter Renkel i en kommentar til selskapets lansering.

Tre kategorier

Den nye produktlinjen er delt i tre kategorier som kalles Konftel Collaboration Small, Medium og Large. Alle pakkene inneholder konferansetelefon, kamera og en hub som gjør at det er tilstrekkelig med én kabel til brukernes eller møterommets PC eller Mac.

I første omgang vil pakken komme med to forskjellige konferansekameraer.

Konftel Cam20 sender videobilde i 4K-oppløsing. Kameraet har bred bildevinkel på 120 grader, noe som gjør at alle møtedeltakerne kommer med på videobildet selv i trange rom.

Konftel Cam40 sender video i Full HD med oppløsning på 1.080p/60 bilderuter i sekundet. Dette kameraet har 12x optisk zoom og hører hjemme i den såkalte PTZ-klassen. Dette står for Pan, Tilt og Zoom – altså et videokamera der objektivet kan zoomes inn og ut, panoreres sideveis og heves og senkes vertikalt.

Konftel ble etablert i Umeå i Västerbotten i den nordøstlige delen av Sverige i 1988. Selskapets produkter selges av en rekke forhandlere i Norge.