VANN OG AVLØP PÅ FARTEN: Powel har nettopp signert kunde nummer 100 for nettbrettløsningen Gemini Portal.
VANN OG AVLØP PÅ FARTEN: Powel har nettopp signert kunde nummer 100 for nettbrettløsningen Gemini Portal.

Powel vant kunde nummer 100

Gemini Portal tas i bruk i Aurskog-Høland kommune.

Powel utvikler programvare og leverer thenester tilpasset energiselskaper og offentlige virksomheter. Selskapet har blant annet utviklet en drone-tjeneste for overvåkning av teknisk tilstand av strømnettet, og Gemini VA som brukes til forvaltning av vann og avløp i en rekke kommuner.

Gemini Portal er nettbrettversjonen av Gemini VA, og selskapet har nå, med Aurskog-Høland kommune, signert kunde nummer 100 på plattformen. 

 Det er vanskelig å si noe på at det er praktisk å ha informasjon tilgjengelig i felten. Det meste som er dokumentert i Gemini VA på kontoret kan gjøres tilgjengelig i Gemini Portal på nettbrettet, og brukeren får full oversikt over kummer, avløp og ledninger.

Selvsagt kan informasjonen også oppdateres, og bruker kan rapportere arbeid direkte inni systemet via nettbrettet, inkludert kumkortbilder og ventilstilling.

Kreative brukere

Arnstein Holthe i Powel sier at i tillegg til økning i etterspørsel, ser han også at kundene er kreative i bruken av løsningen. I Tromsø deles blant annet verktøyet med Brann- og redningsetaten.

- Ved utrykning har brannvesenet hele tiden tilgang til oppdatert informasjon om vannmengden der de er og kan enkelt finne alle brannventiler i området, forteller han.

En annen kommune bruker løsningen til å få oversikt over brøyting på vinteren.

Slik bruk er spennende når det gjelder videreutvikling, for Powel får mange gode innspill fra kreative brukere med alternative bruksområder. Det er tydeligvis en løsning med godt potensial for kommune-Norge.

- Tilbakemeldingene Powel får fra kundene går på at dette er den plattformen de vil satse på fremover, sier Holthe.

Den nyeste kunden, Aurskog-Høland kommune, vil ha omlag ti brukere på plattformen.

- Vi ser frem til å ta i bruk Gemini Portal og alle mulighetene som ligger i verktøyet. Spesielt kommer mannskapet vårt til å sette pris på den betraktelig bedre tilgjengeligheten til ledningskartverket ute i felt, kommenterer virksomhetsleder for kommunalteknisk drift i Aurskog-Høland kommune, Gjermund Nilsen.