CES: USB-C gjorde for alvor inntog under messen for forbrukerelektronikk (Foto: LaCie)
CES: USB-C gjorde for alvor inntog under messen for forbrukerelektronikk (Foto: LaCie)

LaCie med USB-C-basert disk med Porsche-design

USB Type C kom for fullt under CES 2016. Lenovo, Acer og Belkin hadde alle lanseringer.

Publisert Sist oppdatert

Forbrukerelektronikkmessen CES 2016 kunne vise til en rekke produkter med USB-C. Godt nytt for eiere av nye Macbook eller andre lettvektere.

USB-C

Belkin lanserte en liten hub med USB-C, Lenovo kommer med en Thinkvision-skjerm med USB-C type docking, og også Acer kunne vise til monitor med støtte for USB-C. 

Foruten Apples super-lettvekter Macbook har også Dell og HP ultraportable med USB-C. Standarden tillater både lyd, bilde, data og strøm over samme ledning, og den har dessuten den store fordelen av at den er symmetrisk samt at den kan anvendes i lenke.

Og for en liten stund siden ble det også kjent at Thunderbolt 3 vil benytte seg av USB-C kontakten, så dermed vil pluggen kunne få anvendelse både i privat- og proffmarkedet.

Lacie og Porsche

Harddiskprodusent Lacie kom med en interessant nyhet under årets CES: En ekstern harddisk, designet av Porsche Design Group, med USB-C som pass through.

Det betyr at en Macbook kan lades via harddisken samtidig som den benyttes som ekstern lagring over samme ledning. Ytelsen som går gjennom disken når den er koblet til strømnettet er på 30 W (effekten til Apples egen USB-C lader er 29 W).

Designet har klassiske og stramme Porsche-linjer med avrundete hjørner. Kabinettet på diskene er i polert aluminium, som er lett, men også bidrar til varmedissipasjon.

Kapasitet blir på 1 TB, 2 TB og 4 TB. Diskene skal være klare for markedet i mars måned. Pris er foreløpig ikke kjent, dog selges LaCie-disker i Apples egen nettbutikk, med en pris på rundt 1000-lappen for 1 TB. 

Via BusinessWire

Macbook med Lacies nye USB-C-disk.
Macbook med Lacies nye USB-C-disk.