LAGERLØSNING: Pio tilbyr en forenklet lagerautomatiseringsløsning rettet mot SMB-segmentet. (Skjermdump: Pio)
LAGERLØSNING: Pio tilbyr en forenklet lagerautomatiseringsløsning rettet mot SMB-segmentet. (Skjermdump: Pio)

Går sammen om robotlager til små nettbutikker

Når Mystore og Pio inngår samarbeid blir det fart på lageret.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis man har et manuelt lager vil man ikke klare å oppnå samme effektivitet som aktører med automatiserte lagre. Det sier Lars Tveiten, som er kommersiell direktør for Mystore.

Netthandelsplattformen har nylig fått med seg Pio, et selskap som utvikler robotlager, som strategisk samarbeidspartner. Samarbeidet har som mål å akselerere overgangen fra manuelle til automatiserte lagre blant små og mellomstore nettbutikker.

Like konkurransevilkår

– I konkurranse med større aktører og fysiske butikker er det avgjørende for nettbutikker å kunne levere varer raskt nok til sluttkunden. Robotlagere fra Pio er med på å legge til rette for dette for Mystore sine kunder, sier Tveiten i en pressemelding fra Pio. Han fortsetter:

– Vi har logistikkløsningen og Pio har lagerløsningen. Det gjør Pio til en perfekt partner for oss.

Pio, som ble etablert av AutoStore i 2021, tilbyr en forenklet lagerautomatiseringsløsning rettet mot SMB-segmentet. Ifølge Pio handler overgangen fra manuelle til automatiserte lagre ikke bare om å øke volum, men også om å forbli lønnsom samtidig som man vokser:

– Foruten Pio, er det ingen aktører som fokuserer på automatisering av varelagre for SMB-segmentet. Vi er opptatt av at mindre aktører også skal få høste fordelene ved automasjon, og vi tror det vil gi jevnere konkurranse mellom store og små bedrifter, sier Magne Hatteland, daglig leder for Pio.

Han mener at samarbeidet vil være med å bidra til at automatiserte lagre blir tilgjengelig for flere.

Samarbeidet har så langt resultert i at klesbutikkene Vakre Vene og Ko:Ko har byttet lagerløsning.