DYR: Lenovo Yoga Pro 9i er en dyr fornøyelse. (Foto: produsenten)

Lenovos nye Yoga Pro 9i - en gavepakke til grafikeren

Test: Lenovo Yoga Pro 9i har flust med RAM, en superrask prosessor og briljerer på grafikk. Dessuten er den rålekker. 

Jeg må innrømme at det var en gledelig overraskelse å finne en mørk havgrønn pc da jeg pakket ut den nyeste Lenovo Yoga Pro 9i.

I en jungel av sort og sølv er det forfriskende med noe som skiller seg ut. Det bør også denne bærbare pc-en gjøre, med tanke på prisen. 32995 kroner må du ut med, for å få kloa i denne herligheten. Testversjonen vi har fått er i fargen Tidal Teal, men den kommer også i en stormgrå variant. Jeg ville definitivt gått for grønn. 

Yoga Pro 9i er lett og lekker til tross for den store skjermen på 16 tommer. Størrelsen gir rom for tall-tastatur, og har en gigantisk og god styreflate.

Tastaturet gir myk og rask respons og er behagelig å skrive med.

Under panseret

Lenovo Yoga Pro 9i kommer med en Intel Core i9,14-kjernet prosessor, samt 64GB LPDDR5X RAM. Det gir en veldig god ytelse, noe det også bør, med tanke på prisen.  

I tillegg kommer Yoga Pro 9i med en M.2 PCIe NVMe SSD på 1 TB, som gjør pc-en lynrask. Likevel er det på skjerm og grafikk at Pro 9i virkelig briljerer.

TYNN OG LETT: Men uten å gå på kompromiss med størrelsen.

Jeg blir nesten slått i bakken hver gang jeg skrur på skjermen, med HDR på 1000, automatisk skiftende 100 prosent DCI-P3, 100 prosent sRGB og 100 prosent Adobe RGB autoskiftende fargespektre som er maskinvarekalibrert til en Delta-E <1-presisjon, samt Nvidia GeForce RTX 4070-grafikk.  

Med andre ord: denne bærbare pc-en er skapt for grafikeren, eller andre som jobber med kreativt arbeid. Her kan man skape innhold med realistisk fargenøyaktighet. 

I tillegg er skjermen fantastisk behagelig og god å jobbe på, med klare farger og gode kontraster. Maks oppløsning på Pro 9i er på 3200x2000, og den har en NIT på 1200 og 165Hz oppdateringsfrekvens.

For gaming? Njæ.

FARGEN: Tidal Teal, en nydelig havgrønn farge.

Til tross for at du kan få med spillet Alan Wake II på kjøpet, om du registrerer dette i GeForce Experience, er ikke Yoga Pro 9i en fullverdig gaming-pc. Det er ikke det at den ikke er god å spille på, for det er den absolutt, men til denne prisen finner du garantert bedre om ønsket er en pc som primært skal brukes til spill. Ettersom Yoga Pro 9i er såpass kompakt vil viftene i skjermkortet gå på høy hastighet ganske fort, så en del støy må en regne med. Skjermkortet er litt i svakeste laget for å kunne kjøre AAA spill på maksimale grafikkutstillinger på en så høyoppløselig skjerm. Her måtte jeg skru ned på både Ray Tracing og oppløsning for en mer behagelig og hakke-fri FPS. 

Det er derimot lite å utsette på batteri-tiden. Her får vi opptil 6 timer med god bruk. 

Konklusjon

Lenovo Yoga Pro 9i skiller seg ut med et lekkert design og fantastisk ytelse. Her er godt med RAM og en superrask prosessor. Pc-en ligger høyt oppe når det kommer til pris, men om du jobber som grafiker eller med andre kreative yrker - der farge og presisjon spiller en stor rolle - vil jeg mene det er verdt pengene. Dette er nok ikke pc-en for deg som skal ha en god allroud pc til en grei pris, eller som primært ønsker å spille.