Måtte skrive ut digital kommuneplan

Den danske kommunen Hals er i harnisk etter at sentrale myndigheter har sagt nei til at Danmarks første digitale kommuneplan kan leveres digitalt.

Publisert Sist oppdatert

Kommunplanen i Hals er spesielt utviklet for web og støttet med flere millioner kroner fra prosjektet "Det digitale Nordjylland". Da kommunen skulle sende inn planen til "Skov og Naturstyrelsens Landsplanafdeling", ville de naturlig nok gjøre det i elektronisk form.

Men dengang ei. Saksbehandlerne i det statlige organet er tydeligvis ikke klar for digital saksbehandling og krevde papirkopi av planene. Nå må Hals kommune skrive ut den 600 sider store planen og sende den med "snailmail" til København.

-- Det er nesten grotesk. Her står vi med en fullt dynamisk, digital kommuneplan, spesielt utviklet  for web, og støttet av Det digitale Nordjylland. Og så får vi ikke lov til å avlevere den. Det må da kunne kalles en stor bremsekloss, sier sekretariatsleder Mette Kristoffersen i Hals kommune til danske Computerworld.

Selv om andre statlige etater har vært med i prosjektet, står Skov og Naturstyrelsen på sitt. Kun pdf-filer kan arkiveres i statens journalsystem Scanjour.

-- Rent journalteknisk er det ingen andre løsninger hvis man sender inn planene elektronisk. Dypest sett handler dette om at det ikke finnes noen felles standard, sier en representant fra Naturstyrelsen.