(Foto: Istock)
(Foto: Istock)

Microsoft og Trend Micro går sammen om sikkerhet for elbiler

Vil adressere voksende behov for cybersikkerhet i bilindustrien.

Publisert

It-sikkerhetsselskapet Trend Micro lanserer Vicone, selskapets nye forretningsområde dedikert til å sikre dagens og morgendagens elektriske kjøretøy og internett-tilkoblede biler. Satsningen lanseres i samarbeid med Microsoft, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vårt mål har alltid vært å sikre den tilkoblede verden. Nå som stadig flere av bilene og andre kjøretøy er tilkoblet internett, så vi et voksende behov for å inkludere dette økosystemet inn i vårt eksisterende fokus på cybersikkerhet. Vi er overbevist om at vår sikkerhets-innovasjon vil ha enorm betydning for hele bilindustrien, sier Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro.

Innbygd sikkerhet

Myrvold slår fast at elbiler i økende blir grad utsatt for eksterne digitale trusler. Skal dagens bilprodusenter overholde de nye sikkerhetsforskriftene, må omfattende sikkerhetsbeskyttelse bygges inn i økosystemene deres. Den aktuelle forskriften, som kommer fra FN (UN – R155), er designet for å sikre at bilprodusenter reduserer den økende cybertrusselen mot internett-tilkoblede biler, de tilhørende økosystemer, førerens sikkerhet og sensitive data som kommer i kjølevannet av den sterke veksten av internett-tilkoblede biler, programvarevekst, trådløse oppdateringer og komplekse forsyningskjeder.

Trend Micro tror egne operasjonssentre for kjøretøy-sikkerhet er et viktig skritt for bilprodusenter som ønsker å overholde regulatoriske sikkerhetskrav. Trend Micros Vicone driftssenter blir integrerert med Microsoft Azure IoT-tjenester for å samle telemetri i biler og Azure sine datatjenester for å analysere cybertrusler og -brudd.

– Cybersikkerhet er en integrert del av økosystemet for elektriske kjøretøy og Microsoft tilbyr en omfattende og åpen plattformtjeneste basert på en Zero Trust-tankegang. Vi ser frem til å samarbeide med Trend Micro og VicOne for å tilrettelegge for en ende-til-ende sikkerhetsløsning for telematikk og elbiler basert på Microsoft Cloud og kunstig intelligens-funksjoner innenfor Azures IoT-tjenester, sier Søren Lau, IoT Partner Solutions Manager hos Microsoft.