AUTOMATISK: I løpet av neste år planlegger Microsoft å sende Windows 10 til enda flere brukere, enten de vil eller ikke.
AUTOMATISK: I løpet av neste år planlegger Microsoft å sende Windows 10 til enda flere brukere, enten de vil eller ikke.

Microsoft vil veldig gjerne gi deg Windows 10

Så mye faktisk at den snart vil lastes ned på pc-en, enten du vil eller ikke.

Microsoft har gjort en god jobb med å få Windows 10 ut til brukerne, med tilbud om å sette seg på venteliste for gratis nedlasting før det ble sluppet, og forslag om å laste ned og installere det også i måneden som har gått siden da.

Det har ført til at mange allerede har benyttet seg av tilbudet om gratis oppgradering fra Windows 7 og Windows 8.

Mye tyder på at det fortsatt ikke helt er godt nok for Microsoft. Selskapet har nemlig et håp om at minst en milliard pc-er skal kjøre Windows 10 innen det har gått tre år.

For å klare det må kraftigere lut til, og Microsoft har allerede planene klare. I løpet av neste år vil Windows 10 lastes ned som en vanlig Windows-oppdatering til alle som har stilt Windows 7 eller 8 inn til å automatisk laste ned og installere oppdateringer.

Det er Terry Myerson, sjefen for operativsystemdivisjonen hos Microsoft, som skriver dette i en bloggpost. Han skriver videre at Windows 10 vil legges til som en valgfri oppdatering, noe som innebærer at den vil lastes ned, men ikke installeres før brukeren godtar det.

Selv om Windows 10 ikke vil bli tvangsinstallert, er det likevel et ganske aggressivt trekk fra Microsoft, og et som kanskje spesielt vil gå utover de brukerne som har begrenset mengde data på nettoppkoblingen sin.

Ved siden av å velge om de faktisk vil installere oppdateringen til Windows 10, får brukerne også muligheten til å rulle tilbake til sitt tidligere operativsystem i 31 dager.

Så gjenstår det å se hvordan brukerne reagerer på Microsofts nye fremstøt for å få Windows 10 ut til så mange pc-er som mulig.