iPad kan endelig få brukerkontoer

Apple "undersøker" støtte for flere brukere på en og samme iPad.

Publisert Sist oppdatert

Selv om iPad-en har blitt familiens nye kjæledyr, er det ikke til å komme unna at et nettbrett er en personlig enhet.

Mens du har dine favorittapper, har kanskje samboeren eller barna dine noen andre. Og vil du egentlig at hjemskjermen din skal være full av smurfespill og moteapper når du skal ha med iPad-en på jobb for å bruke den i et viktig kundemøte? Veldig mange svarer nei på det spørsmålet.

Det er ikke noe problem for flere ulike personer å bruke samme iPad - det er faktisk ganske vanlig - men det finnes ingen måte å skille mellom de ulike brukerne på. Det er det flere som ønsker seg. En ny rapport fra AppleInsider bringer imidlertid et ørlite håp om at flerbrukerstøtte kan være på vei.

En utvikler skal nemlig ha sendt inn et forslag til Apple via deres feilrapporteringssystem som gikk ut på at Apple burde innføre noen form for flerbrukersystem i iPad-versjonen av iOS.

- Etter videre undersøkelser har det blitt fastslått at dette er et kjent problem, som for tiden er under utredning hos våre utviklere, lyder svaret fra Apples utvikleravdeling.

Hvorvidt det bare er et generisk svar gjenstår riktignok å se, men ifølge svenske Macworld har det tidligere forekommet rykter om brukerkontoer som aktiveres på ulike smarte måter, for eksempel via ansiktsgjenkjenning. Kanskje får vi mer svar på årets utviklerkonferanse, WWDC, som starter 11. juni.