TIL TOPPS: Kommer Nokia til å heise flagget til topps igjen og satse for fullt på mobiltelefoner en gang til?

Ikke alle tror på Nokia

Ryktene om at Nokia vil starte opp igjen mobilsalget, blir avvist av selskapet. Men ikke alle tror på avvisningen.

Nokia-ledelsen har gått ut og benektet påstandene fra forrige uke om at den gamle mobiltelefonprodusenten vil starte opp igjen med salg av smarttelefoner. 

Som kjent solgte finske Nokia sin smarttelefondivisjon til Microsoft i 2013, og Microsoft har gitt Nokia-mobilene merkenavnet Lumia. Nokia-navnet finnes derfor ikke lenger på smarttelefoner som produseres nå, selv om det sameksisterte lenge med Lumia-navnet.

Nokia-mobiler fra Kina?

Ryktene som kom i forrige uke, gikk ut på at Nokia snart ville begynne å markedsføre nye smarttelefoner som stammer fra et forsknings- og utviklingssenter i Kina.

– Disse rapportene er falske og de inkluderer kommentarer som feilaktig er tillagt en person i Nokia-ledelsen. Nokia gjentar at selskapet ikke har noen planer om å produsere eller selge mobilhåndsett for forbrukermarkedet, het det i uttalelsen som Nokia sendte ut.

Som en del av avtalen med Microsoft kan ikke Nokia gå inn i smarttelefonmarkedet igjen før i 2016.

Bare designet av Nokia?

Amerikanske PC World kommenterer imidlertid at det godt kan komme en ny smarttelefon på markedet med Nokia-logo ved inngangen til 2017 eller kort tid etterpå.

Dette vil imidlertid ikke være en smartmobil som er produsert av Nokia selv. Den vil sikkert være designet av Nokia, men vil være produsert av en tredjepartsprodusent på vegne av Nokia, heter det.

To forskjellige rykter

Problemet med Nokias avvisning av ryktene er at det faktisk er to forskjellige rykter i omløp, skriver PC World. 

For vel en uke siden gikk det anerkjente teknologinettstedet Re/code ut med en melding om at Nokia planla å begynne å designe nye smarttelefoner for deretter å lisensiere denne designen til tredjepartsprodusenter, som så ville produsere smarttelefonene med Nokia-logo.

Litt etterpå kom det meldinger om fra Kina om at Nokia ville begynne å produsere Android-baserte smarttelefoner fra et nytt forsknings- og utviklingssenter i Kina.

Nokias forsøk på å stoppe ryktene er myntet på ryktene som kommer fra Kina.

Derimot er ryktene om at Nokia planlegger å utarbeide designen for deretter å sette bort produksjonen til andre, ikke nevnt i Nokias utspill. Og det er en god grunn for det, skriver PC World, og fortsetter: – I november i fjor ga sjefen for Nokia Technologies, Ramzi Haildamus, en presentasjon der han sa at selskapet ser verdi i å designe og lisensiere bort produksjonen av mobilhåndsett.

Så det er fortsatt muligheter for at du kan få kjøpt deg en ny Nokia-telefon. Det vil bare ikke være en slik Nokia-telefon som du har vært vant til, konkluderer PC World.