SLUTTRAPPORTEN: Markedet venter nå på Samsungs sluttrapport om Galaxy Note7. (Foto: Martin Williams, IDGs nyhetstjeneste.)

Note7 rett og slett for tynn?

Samsung prøver nå å legge Note7-skandalen bak seg. Undersøkelser tyder på at brannfaren rett og slett skyldes at Note7 var for tynn.

Ifølge den sørkoreanske publikasjonen The Investor skal Samsung nå ha gjort ferdig sin sluttrapport om brann- og eksplosjonsfaren knyttet til Samsung Galaxy Note7-smartmobilen.

Lite er kjent

Rapporten skal ha bli levert inn til kontrollmyndigheter i Sør-Korea og USA – Korea Testing Laboratory og U.S. Occupational Safety and Health Administration. Sistnevnte er tilknyttet det amerikanske arbeidsdepartementet.

Foreløpig er det lite i rapporten som er kjent, ifølge IDGs nyhetstjeneste. Samsung har ligget lavt i terrenget under alt oppstyret og har foreløpig ikke svart på forespørsler om kommentar til sluttrapporten, heter det.

Men IDGs nyhetstjeneste viser til at uavhengige tredjepartsundersøkelser peker i retning av at Note7 rett og slett var designet på en måte som gjorde nettbrettet altfor tynt. Strikken ble strukket for langt i kampen om å kunne markedsføre den tynneste smartmobilen på markedet.

Samsung har i skrivende stund ikke kommentert dette.

Strammer inn sikkerheten

Samtidig jobber Samsung-ledelsen nå med å stramme inn på sikkerheten rundt arbeidet med å fullføre utviklingen av den kommende Galaxy S8-modellen fra Samsung. Sjefen for Samsungs mobilsatsing, Koh Dong-jin, sendte nylig ut en epostmelding der han anmodet medarbeiderne om å støtte opp om sikkerhetstiltakene rundt Galaxy S8.

– Jeg er lei for å høre om nylige forsøk på brudd på datasikkerheten og om lekkasjer rundt prototyper, skrev Koh Dong-jin. Epostmeldingen ble sendt ut i kjølvannet av nye rykter om Samsungs kommende flaggskipsmobil.

Samsung har bitre erfaringer med lekkasjer av viktige data til Kina både når det gjelder produktdesign og forretningsstrategi og har som følge av dette bli påført skade tidligere, het det i epostmeldingen, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Det er uklart hva Samsungs mobilsjef konkret siktet til i sin epostmelding, skriver IDGs nyhetstjeneste, men tilføyer at mobilbransjen er full av lekkasjer og rykter.

Stor skjerm

Et av de nyeste ryktene om S8 er at mobilen vil ha en skjerm som dekker hele mobilen, med hjemknappen som en virtuell knapp på skjermen.

Ryktene sier også at Samsung vil følge i Apples fotspor og droppe den tradisjonelle hodetelefonutgangen, noe som skapte bruduljer i Apple-verdenen da Iphone 7-modellene ble lansert.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste har Samsung besluttet å bruke mer tid en opprinnelig planlagt i sluttfasen av Galaxy S8-utviklingen, trolig for å kjøre ekstra kvalitetstester i kjølvannet av Note7-skandalen.

En sør-koreansk publikasjon har antydet at Galaxy S8 ikke vil bli lansert før i april neste år, i stedet for på Mobile World Congress i Barcelona i februar, slik det opprinnelig var ventet.

I mellomtiden venter nå markedet spent på konklusjonene i granskningen av Note7-skandalen, og en offentlig kunngjøring fra Samsungs side vil være viktig for å gjenskape markedets tillit, skriver IDGs nyhetstjeneste.