Slik setter du opp nettverk hjemme

GUIDE: Hva trenger du og hvordan gjør du det? Vi hjelper deg å sette opp både kablet og trådløst nettverk i hjemmet og forteller hvilke egenskaper du bør se etter for ruteren.

Publisert Sist oppdatert

Det er i dag normalt at en husstand har flere pc-er som deler på den samme internettforbindelsen. Det har i tillegg blitt aktuelt å koble løsninger som telefoni, skriver og lagring til nettverket.

Med billigere nettverksutstyr og et generelt mer brukervennlige operativsystemer har det også blitt enklere å sette opp et nettverk, både kablet og trådløst.

I denne guiden vil vi gjennomgå utstyret du trenger for å sette opp et nettverk, samt litt grunnleggende nettverksforståelse.

Vi vil videre se på hvordan du kan benytte nettverket i praksis, eller effektivt utnytte det nettverket du allerede har, blant annet i henhold til deling av kataloger, bruk av nettverksdisker, deling av skrivere med mer.

(Denne guiden ble opprinnelig publisert 6.5.2008. Sist oppdatert 21. april 2009)

>>> Neste side: Trådløst og kablet nettverk >>>

I denne artikkelen- Introduksjon - Trådløst og kablet nettverk - Ruter aksesspunkt og svitsj - Gevinst med Gigabit Ethernet - Konfigurasjon av ruter - Nå maskinene, del filene- Del skriveren - Strømnettet som nettverk