POPULÆR NYKOMMER: Nær 70 søkere har meldt seg til en ny videreutdanning i automasjon i bygg på OsloMet. (Foto: Benjamin Ward)
POPULÆR NYKOMMER: Nær 70 søkere har meldt seg til en ny videreutdanning i automasjon i bygg på OsloMet. (Foto: Benjamin Ward)

Nesten 70 søkere til nytt digitalt videreutdanningstilbud

Stor interesse for OsloMets videreutdanning i automasjon i bygg.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringens kompetansepakke på 190 millioner kroner til kompetanseheving i Koronakrisen gjorde at OsloMet raskt kunne snu seg rundt og tilby et nytt videreutdanningstilbud.

Allerede nå har høgskolen fått nesten 70 søkere til det nye tilbudet videreutdanning i automasjon.

Digitale ambisjoner

– Institutt Bygg- og energiteknikk legger vekt på en tverrfaglig digital kompetanse i byggfag, og utvikler derfor emnet Automasjon i bygg som et digitalt emne, sier Hallgrim Hjelmbrekke, som er leder ved insituttet, i en pressemelding fra OsloMet.

Videreutdanningen skal være rettet mot søkere med bachelor- eller mastergrad som har behov for etterutdanning innen bygningsautomasjon. Undervisningen er digital med nettsamlinger på videokonferansesystemet Zoom.

– OsloMet har en ambisjon om å gjøre digital og teknologisk kompetanse til en integrert del av våre studier og fagmiljøer, sier Hjelmbrekke i meldingen.