Sem & Stenersen Prokom kjøper eFactory

Kampen tilspisser seg blant løsningsleverandørene i kommunemarkedet. Med dette oppkjøpet får WM-data, Ergo Ephorma og Acos større konkurranse.

Publisert Sist oppdatert
SPAMA overtar aksjemajoriteten i selskapet eFactory fra 1. januar 2004. SPAMA, gjennom datterselskapet Sem & Stenersen Prokom AS, vil med dette styrke sin posisjon innenfor kommunemarkedet og sin konkurransekraft mot nye markeder, skriver selskapet i en pressemelding.

Både SPAMA og Sem & Stenersen Prokom AS tilbyr sine kunder elektroniske dokumentløsninger gjennom Dokumentbanken.no der dokumentsikkerhet, skjermdialog, integrasjon med fagsystemer og elektronisk signatur (PKI) er viktige elementer.

eFactorys løsninger for skjemautvikling, Web-publisering og portaler passer godt inn i dette bildet og vil komplimentere og supplere det totale tilbudet.

- Våre kommunekunder ser stor verdi i vårt produkt Dokumentbanken.no når det gjelder blanketter og skjemaer ut mot kommunens innbyggere. Samtidig ønsker de frihet til å lage egne skjemaer for internt bruk der krav til dokumentsikkerhet og innhold ikke er så strengt. Ved å tilby en kombinasjon av Dokumentbanken.no og eFactorys løsninger dekker vi våre kunders behov, sier administrerende direktør Thomas Lunde i SPAMA og Sem & Stenersen Prokom.

Han forteller at selskapene lenge har hatt et godt samarbeid, og at oppkjøpet er en naturlig utvikling av dette samarbeidet.

- Vi er meget tilfreds med denne løsningen, sier daglig leder Stian Sandberg i eFactory.

- Vi ser frem til å bli en del av et større utviklingsmiljø. Våre produkter passer godt sammen og vi har stor tro på å slå oss sammen i stedet for å konkurrere på samme markeder, til glede for våre felles kunder.

Det sammenslåtte selskapet konkurrerer med selskaper som WM-data, Ergo Ephorma og Acos om å levere løsninger til kommunemarkedet i Norge.